Lobby Power στις ΗΠΑ-Πως τα ελληνικά, εβραϊκά και τουρκικά λόμπι επηρεάζουν τις ΗΠΑ!

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Lobby Power ή πως τα ελληνικά, εβραϊκά και τουρκικά λόμπι επηρεάζουν τις ΗΠΑ!
Βρισκόμαστε στο επιχειρηματικό κέντρο της Βοστώνης και πιο

συγκεκριμένα στα γραφεία της Νομικής Φίρμας Roach, Ioannidis & Megaloudis_50 Congress Street, Suite 400 Boston, MA 02109.

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης αποκαλύπτει σε ένα βιβλίο – σταθμό, όλες τις λεπτομέρειες της αμερικανικής πολιτικής πραγματικότητας και πως τα λόμπι διαμορφώνουν την εικόνα της Ελλάδας και τους στόχους της-


Μεταδίδει η Αλεξάνδρα Τσόλκα από τη Βοστώνη




Είναι το επιχειρηματικό κέντρο της Βοστώνης, δηλαδή μιλάμε για τη πρωτεύουσα των venturecapitals του πλανήτη ολόκληρου, γεμάτο κινητικότητα, λευκά πουκάμισα και χαλαρές γραβάτες ή ταγιέρ πολυτελούς απλότητας, που κινούνται στην σκιά κτιρίων αποικιακής μνήμης, Ιστορίας για ανεξαρτησία και ελευθερία, λεπτομερούς επιβλητικότητας με όγκο και προσοχή στη λεπτομέρεια.



Πριν το φημισμένο κτήριο, που στεγάζει, μες στο αφρικανικό, μαύρο – μπλε γρανίτη και το σκούρο ξύλο, τα πολυτελή γραφεία του δικηγόρου Δημήτρη Ιωαννίδη, στελέχη τεραστίων πολυεθνικών, τραπεζών, επιχειρηματικών κολοσσών, σε μια έκταση όλο τρυφερά νεογέννητο γρασίδι, κάθονται σε κόκκινες καρέκλες και κάνουν κάποιο διάλειμμα απ τη βοή της αδυσώπητα απαιτητικής καθημερινότητας. Απ αυτήν δεν δείχνει να πιέζεται ο κύριος Ιωαννίδης, που στο κτήριο των γραφείων του απαγορεύεται το κάπνισμα, όχι μόνο εντός, αλλά και στα πεζοδρομία που το περιζώνουν κομψά.



Ο ίδιος γελαστός, μιλώντας άψογα ελληνικά, έφτασε στην Βοστώνη, στην ηλικία των 11 χρόνων, μη μιλώντας αγγλικά, σχεδόν καθόλου
. Αριστεία, έπαινοι και μια πορεία σε εκείνα τα πανεπιστήμια, που φτιάχνουν από γνώση και σπουδή σιδερένιές πυγμές κυριαρχίας σε όλους τους τομείς, ήταν τα επιτεύγματα της επίμονης και της προσπάθειας του. Σήμερα, ανήκοντας στους επικεφαλής που οδηγούν διεθνώς την νομική επιστήμη, που καθοδηγεί την μελέτη σε Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Γενεύη, νέων επιστημόνων σε εκπαιδευτικές δίκες δύσκολων και ιστορικών υποθέσεων, αυτός ο άνετος, απλός, καθόλου εξεζητημένος, αθλητικός, νέος άντρας, είναι ο δικηγόρος του Ελληνικού Προξενείου, τεράστιων Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών και -κυρίως- της παγκόσμιας αφρόκρεμας των venture capitals.



Με την έγνοια της Ελλάδας πάντα σαν αύρα γύρω του, έχει γράψει το πρώτο του βιβλίο του, το «Lobby Power: Η δύναμη του Λόμπι – τα Ελληνικά, Τουρκικά & Εβραϊκά Λόμπι και πως επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», στα ελληνικά, ενώ τα επόμενα του συγγραφικά έργα, αναπτύσσονται στην αγγλική γλώσσα. Το βιβλίο, είναι τόσο αποκαλυπτικό, που σχεδόν σου αλλάζει κοσμοθεωρία και διευρύνει την πολιτική νοημοσύνη και κατά τη γνώμη μας είναι υποχρεωτικής ανάγνωσης όλων όσων χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα και οφείλουν να ξέρουν πως και από ποιους κινούνται τα νήματα παγκοσμίως…

Από την Συνέλευση των Ραββίνων και την Lydia Borland του Τουρκικού Λόμπι στην ζωτικής σημασία ανάγκη του χειρισμού των θεμάτων του ελληνικού Λόμπι, απ τον πρωθυπουργό.

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης κυκλοφόρησε, σύμφωνα με τις μοντέρνες επικοινωνιακές διάυλους των εκδόσεων, το βιβλίο του απ την amazon, (https://www.amazon.com/Lobby-Power-Greek-Dimitrios-Ioannidis/dp/0984906703), το οποίο ξεκλειδώνει με παραστατικό, νευρικό, όλο επίγνωση τρόπο, τα πάντα γύρω από τα Λόμπι στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από το τι είναι, ποια είναι η νομοθεσία του 1949, που τα αφορά αλλά και αυτήν που αφορά στους Αντιπροσώπους Ξένων Συμφερόντων ή εκείνη της Χρηματοδότησης των Εκλογικών Εκστρατειών,συνεχίζει με τις εκθέσεις του Ανώτατου Εισαγγελέα προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τα έτη 2002 και 2005 και συνεχίζει σαν ποταμός την ανάλυση μιας πραγματικότητας ιστορικής.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η FYROM, η Τουρκία, το Ισραήλ! Αναλύεται το παράδειγμα προς μίμηση: Το Εβραϊκό Λόμπι! Από την Αμερικανό – Εβραϊκή Ένωση Φιλίας, την Επιτροπή Κοινής Προμήθειας, το Αμερικανικό Σιωνιστικό Κίνημα, έως την Συνέλευση των Ραββίνων και το Συμβούλιο τους ή τα Εβραϊκά Κοινοτικά Κέντρα.



Πρόσωπα, ιστορία, γεγονότα και πως ακριβώς λειτουργεί το εβραϊκό Λόμπι, τα αποτελέσματα του, οι τροφοδοτήσεις πολεμικού εξοπλισμού στο Ισραήλ. Ιδιαίτερης δυναμικής και παρεμβατικότητας, το Τουρκικό Λόμπι, η ισχυρότατη λομπίστρια του, Lydia Borland, το πακέτο της οικονομικής βοήθεια στη Τουρκία και η διαμάχη για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αναλύονται απερίφραστα με σταράτα λόγια, σε ανάλογα ευκολοδιάβαστα κεφάλαια, που καταλήγουν σε εκείνο της συνεργασίας των Τουρκικών και Εβραϊκών Οργανώσεων.

Φτάνουμε στο Ελληνικό Λόμπι, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την ανάγκη παρουσίασης των ελληνικών θέσεων στα αμερικανικά δικαστήρια, τις διακρατικές συνθήκες με τις ΗΠΑ και φυσικά την ανάγκη της εξασφάλισης επαγγελματικών μεθόδων Λόμπι για την Ελληνική Εξωτερική πολιτική, τη σημασία του για εμάς, την εκπαίδευση, το εμπόριο, τις δημόσιες σχέσεις και τέλος την έξοδο απ την οικονομική φρικαλέα πλέον κρίση…

«Θέμα ζωτικής σημασίας»

«… Είναι προφανές ότι για να αλλάξει η στάση της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση πρεπει να παραδεχτεί ότι το Λόμπι είναι απαραίτητο όπλο στην σημερινή αμερικανική πολιτική σκηνή», σημειώνει το βιβλίο ο Δρ. Μανώλης Παράσχος, καθηγητής Δημοσιογραφίας, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Emerson College στην Βοστώνη και συνεχίζει «Όπλο, το οποίο θέλει σοβαρή, πολιτική και οικονομική αντιμετώπιση – ανοργάνωτες ενέργειες δεν έχουν σχέση! Το θέμα είναι ζωτικής σημασίας ώστε η ανάθεση του σε ένα υπουργείο, να το υποβαθμίζει και να τι μπλέκει σε μια δυσκίνητη και πολυπρόσωπη γραφειοκρατία. Για να υπάρξουν αποτελέσματα το θέμα πρεπει να το χειρίζεται το πρωθυπουργικό γραφείο!
Εξίσου σοβαρή είναι η οργάνωση και η αξιοποίηση της ομογένειας. Πρεπει να εντοπιστούν οι ικανότεροι Έλληνες της διασποράς, που έχουν τα προσόντα, τη δικτύωση και το επιχειρηματικό ένστικτο να ελίσσονται στους εδώ επιχειρηματικούς κύκλους (ομοσπονδιακούς και τοπικούς), με συνέπεια, σοβαρότητα και χωρίς ιδεολογικούς, συναισθηματικούς ή προσωπικούς κερδοσκοπικούς στόχους. Πρεπει να πειστούν ώστε να γίνουν προεκτάσεις της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης, για να δημιουργήσουν μεταξύ τους και με τους γύρω τους μια μακροπρόθεσμα αξιόπιστη εικόνα, ικανή να δημιουργεί αρχικά τις κατάλληλες εντυπώσεις και, τελικά, πράξεις στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική. Το βιβλίο του Δ. Ιωαννίδη αποτελεί πυξίδα για δράση. Είναι τόσο επίκαιρο όσο και χρήσιμο για όλους όσους χειρίζονται εθνικά θέματα».

«… δεν έχουμε σε τίποτα δικαίωμα, εκτός από αυτό που εμείς, οι ίδιοι διαφυλάσσουμε και προστατεύουμε»

Το βιβλίο το ανακαλύψαμε, μιας και δεν το είχαμε αντιληφθεί απ τον ελληνικό τύπο και το θεωρούμε έναν θησαυρό, συμφωνώντας στη επισήμανση της προσοχής – έκκλησης του ίδιου του συγγραφέα στο κεφάλαιο για την οικονομική κρίση: «… Ωστόσο το πρόβλημα με την Ελλάδα έγκειται στο γεγονός πως είναι αρκετά απομακρυσμένη από το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ, καθώς δεν αντιπροσωπεύεται από κάποια ομάδα ανατροπής της αμερικάνικης κοινής γνώμης ή ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με αξιόλογες διασυνδέσεις στο αμερικάνικο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Όπως και τα πολιτικά ζήτημα που αφορούν στις σχέσεις με τους γείτονες μας, έτσι και τα οικονομικά θέματα, τυγχάνουν της ανάλογης προσοχής. Οι ελληνικές κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν μια μακροχρόνια στρατηγική που αν αποτελείται από σύγχρονες μεθόδους δημοσίων σχέσεων – Λόμπι.



Η εικόνα που παρουσιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για την κατάστασης την Ελλάδα είναι καταστροφική, ενώ στην πραγματικότητα, η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών εταιρειών, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, ώστε να εξασφαλίσουν τεράστια οφέλη, ακόμα και στις στιγμές κατάρρευσης του ελληνικού κοινωνικού κράτους

Αν και είναι πια εύκολο να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τους λογούς που οδηγηθήκαμε στο σημείο αυτό, μεγάλο μέρος της αποτυχίας αυτής έχει σχέση με την έλλειψη κατανόησης από το ίδιο το κράτος ότι σήμερα τα οικονομικά και πολιτικά γεγονότα ανά τον κόσμο καθορίζονται στην Walt Streetκαι την Ουάσιγκτον. Χωρίς ομάδα ειδικών συμβούλων – λομπίστες- για την αντιμετώπιση κρίσεων, που να υπάγονται στο γραφείο του πρωθυπουργού (και όχι σε υπουργεία), και να ασχολείται επαγγελματικά και σε μακαρονιού ορίζοντα με θέματα δημοσίων σχέσεων (Λόμπι), δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουμε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις στις ΗΠΑ όσο αρνητικές και αν είναι για τον τόπο μας.
Ας μη συνεχίζουμε την πορεία μας με την ψευδαίσθηση ότι η αρχαία ελληνική ιστορία και το ένδοξο παρελθόν μας, θα εξασφαλίζει για πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, γιατί δεν έχουμε σε τίποτα δικαίωμα, εκτός από αυτό που εμείς, οι ίδιοι διαφυλάσσουμε και προστατεύουμε με θυσίες, έργα και πολλούς κόπους».


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template