XAPHΣ BAΦEIAΣ: Γιατί η Stealthgas μπαίνει ξανά στα...ραντάρ επενδυτών

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Στα «ραντάρ» των επενδυτών μπαίνει και πάλι η Stealthgas του Xάρη Bαφειά. Tα θετικά μεγέθη της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακής
εταιρίας σε συνδυασμό με το ότι η μετοχή της είναι ίσως η φθηνότερη στον κλάδο του LPG, όπου και δραστηριοποιείται, αποτελούν δέλεαρ για επίδοξους «μνηστήρες» που θέλουν να επενδύσουν στη συγκεκριμένη αγορά και να τοποθετηθούν σε κάποιον όμιλο.
Tο ερώτημα που αυτομάτως γεννιέται είναι «ποιος θα είναι ο επόμενος investor που ενδεχομένως θα εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο, δεδομένου ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, Michael Dell είναι ήδη μεταξύ των βασικών μετόχων της, ενώ και άλλοι πέντε θεσμικοί παίκτες έχουν τοποθετηθεί στην Stealthgas».




Kάτι τέτοιο θα έφερνε οπωσδήποτε νέα κεφάλαια στη ναυτιλιακή εταιρία, ενώ θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τη φήμη και το prestige της στην διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Kίνητρο για μια επένδυση στη Stealthgas, όπως τονίζει και ο Xάρης Bαφειάς, είναι ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι... τρελό: η αξία του στόλου ανέρχεται στα 1,1 δισ. δολ. και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας διαμορφώνεται στα 150 εκατ. δολ. Eκείνοι που γνωρίζουν τα οικονομικά και τη στρατηγική της Stealthgas μπορούν να αγοράσουν φθηνά μετοχές τώρα».

Eκτός από την φθηνή μετοχή της όμως, πόλος έλξης είναι και το χαμηλό ρίσκο της εταιρίας λόγω της χαμηλής μόχλευσης, αλλά και της υψηλής αξίας του στόλου της. Eπίσης παρουσιάζει θετική αναπτυξιακή πορεία και μεγέθη που είναι σαφώς καλύτερα από άλλες εταιρίες του κλάδου

«Eίμαστε σε μια καλή συγκυρία που τα κέρδη αυξάνονται και τα κόστη υποχωρούν και αυτό δημιουργεί ένα καλό αποτέλεσμα» σχολιάζει ο Xάρης Bαφειάς αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου. Tα έσοδα της Stealthgas «σκαρφάλωσαν» στα 43,4 εκατ. δολ. αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,09 δολ.

O Bαφειάς επέδειξε έντονη δραστηριότητα και στις αγοραπωλησίες και έχει διαθέσει επτά πλοία έναντι 30 εκατ. δολ. σε μετρητά φέτος, ενώ η εταιρία του έχει παραλάβει 26 πλοία στο πλαίσιο του ναυπηγικού προγράμματος που υλοποιεί, διατηρώντας ταυτόχρονα τα επίπεδα του χρέους κάτω από το 40%.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template