ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-Πάλι ....ξύλο «έφαγαν» οι τράπεζες.Στο -1,95%

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Μετά το χθεσινό χάδι, +7,78%(κέρδη) ήρθε ο σημερινός ανηλεής «ξυλοδαρμός» για τις Τράπεζες.Στο -1,95%.

Κυριολεκτικό… άδειασμα, ήρθε
στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το πρωινό ενθουσιασμό να αποδεικνύεται όσο πιο βραχύβιος δε γίνεται. Η αιτία εξωγενής (;)αναφέρει το mononews.gr.
Tα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις 17.12 ώρα Ελλάδος κατέγραφαν ισχυρές απώλειες άνω του 1%, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου (TΒill) βρισκόταν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 ενώ η απόδοση του διετούς τίτλου κινείται σε υψηλό 10 ετών!


Ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε η μετοχή της ΔΕΗ την τελευταία ώρα των συναλλαγών, είχαν αποτέλεσμα να εξανεμιστούν όλα τα ενδοσυνεδριακά κέρδη του Γενικού Δείκτη ( από το +2,71%) κλείνοντας στο 0,05% και παραμένοντας κάτω από τις 630 μονάδες.


Παρά τις σημερινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι οι πρόσφατες χρηματιστηριακές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο σχετίζονται με εξωγενείς παράγοντες όπως η άνοδος των επιτοκίων στην Ιταλία, οι τραπεζικές μετοχές από το υψηλό ημέρας +7, 78% τερμάτισαν τις συναλλαγές στο ….





Ενδεικτικό είναι και η αύξηση των ανοιχτών θέσεων που προχωρούν τα ξένα funds στις τραπεζικές μετοχές, παρά τις… χαμηλές αποτιμήσεις και τα υπερπουλημένα επίπεδα που έχουν βρεθεί.
Στο ταμπλό, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της ΕΤΕ (-3,9%) κλείνοντας στα 1,478 ευρώ και την ακολούθησαν οι Τρ. Πειραιώς (-2,4%), Alpha Bank (-1,45%) και Eurobank (-0,76%).
Απογοητευτική εικόνα και για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία τερμάτισε τις συναλλαγές με ημερήσιες απώλειες της τάξης του 4,84% και στα 1,16 ευρώ, ενώ η μετοχή από την αρχή του μήνα, μετρά απώλειες της τάξης του 17,61%.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν και οι τίτλοι των ΕΛΠΕ (-3,69%), Αεροπορία Αιγαίου (-2,74%), ΟΛΠ (-2,52%), Σαράντης (-2,30%) και ΕΕΕ (-2,28%).

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Jumbo (+7,34%), Motor Oil (+4,21%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+2,94%), Lamda (+2,06%) και Βιοχάλκο (+1,19%). Με τη συνδρομή αυτών, κατάφεραν να αντισταθμιστούν οι πιέσεις στο υπόλοιπο μέρος, και να κλείσει ο Γενικός Δείκτης αμετάβλητος μετά τις δημοπρασίες.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ΙΝΤΡΑΛΟΤ (+3,23%) και ΜΙΓ (+2,94%) ενώ Ελλάκτωρ και Τράπεζα Αττικής υπέστησαν απώλειες της τάξης του 6,53% έκαστος
.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template