Γιατί ο ιδρυτής της Alibaba μισούσε τον Bill Gates

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ως ιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς επίδοξους επιχειρηματίες, πόσο μάλλον για μερικές από
τις σημερινές κορυφαίες τεχνολογικές φιγούρες.
Όταν όμως ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, ξεκινούσε την καριέρα του, ο Gates ήταν πηγή απογοήτευσης για εκείνον, όπως αποκάλυψε ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος.


«Όταν ήμουν μικρότερος, μισούσα τον Billa Gates, γιατί θεωρούσα ότι η Microsoft έπαιρνε όλες τις ευκαιρίες», ανέφερε ο Ma μιλώντας σε ένα συνέδριο καινοτομίας στο Τελ Αβίβ.
Ο Ma εξήγησε πως όταν πρωτοξεκίνησε την Alibaba το 1999, πίστευε ότι οι τιμές της αγοράς, που τις καθόριζαν οι μεγάλες εταιρείες, δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τις εταιρείες start-up σαν τη δική του να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία.

Όμως, συνέχισε, σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν έφταιγε ούτε ο Gates, ούτε κανένα άλλο μεγάλο όνομα. Αντιθέτως, σαμπόταρε ο ίδιος τον εαυτό του χρησιμοποιώντας μια κοινή δικαιολογία, η οποία κρατά πίσω πολλούς επιχειρηματίες.

«Οι περισσότεροι συνεχίζουν να παραπονιούνται», σημείωσε ο Ma. «Αλλά αν αφήσετε τα παράπονα και λύσετε τα προβλήματα, τότε εμφανίζεται η ευκαιρία», συμπλήρωσε.

Για τον Ma, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να εφεύρει μια φθηνότερη και απλούστερη τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Alibaba και τις εκατομμύρια ακόμη μικρές επιχειρήσεις που ήλπιζε να προσθέσει στην πλατφόρμα του.

«Το κόστος χρήσης αυτής της τεχνολογίας ήταν πολύ ακριβό για εμάς, οπότε έπρεπε να καινοτομήσουμε», δήλωσε ο Ma. «Έπρεπε να σχεδιάσουμε μια τεχνολογία αρκετά απλή».

Πράγματι, οι περισσότερες καινοτομίες συμβαίνουν «όχι επειδή το ήθελαν οι άνθρωποι, αλλά επειδή αναγκάστηκαν», συνέχισε ο Ma.

Από τότε που κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Ma έχει αναπτύξει στενή σχέση με την Gates, αναφέροντας συχνά το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ως έμπνευση για τις δικές του φιλανθρωπικές προσπάθειες.



Παρόλα αυτά, λίγος υγιής ανταγωνισμός παραμένει μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών.
Τον περασμένο μήνα, όταν ο Ma ανακοίνωσε την επικείμενη αναχώρησή του από τη θέση του προέδρου της Alibaba, επέμεινε ότι θα έκανε ένα πράγμα καλύτερο από τον δισεκατομμυριούχο ομόλογό του.
«Δεν θα μπορέσω ποτέ να γίνω τόσο πλούσιος όσο αυτός, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα είναι να αποσυρθώ πιο νωρίς», ανέφερε ο Ma.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template