Πρίγκιπας Νικόλαος-Αισθάνομαι τυχερός που ζω στην Ελλάδα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Στο royalchronicles.gr διαβάζουμε ότι ο Πρίγκιπας Νικόλαος έχει γενέθλια την 1η Οκτωβρίου μια και Ο πρίγκιπας Νικόλαος
γεννήθηκε στη Ρώμη την 1η Οκτωβρίου 1969, στην κλινική Βίλα Κλαούντια. Οι γονείς του, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Άννα-Μαρία είχαν φύγει από την Ελλάδα το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών και είχαν μετακομίσει στη Ρώμη.

Πρόσφατα την Αθήνα επισκέφθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Richard Quest, για τα γυρίσματα της εκπομπής «Quest’s World of Wonders» με τίτλο: «Αθήνα – Ένας Φοίνιξ αναδύεται από τις στάχτες του». Η εκπομπή που προβλήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, την Αθήνα και πώς το πνεύμα και οι παραδόσεις του ελληνικού τρόπου ζωής έχουν διαφυλάξει την πόλη μέσα από τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες των τελευταίων 10 ετών.

Ο Richard Quest συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Νικόλαο και τη σύζυγό του, Πριγκίπισσα Τατιάνα. Το πριγκιπικό ζεύγος συνομίλησε και ξενάγησε την δημοσιογραφική ομάδα του CNN στην «άλλη Αθήνα», την όμορφη πόλη με βουνά & αγροκτήματα.


Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη The Margi Farm, έναν πραγματικό παράδεισο χαλάρωσης για τους λάτρεις της φύσης στα Καλύβια Αττικής. Η φάρμα περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιόδεντρα, παράγει βιολογικά λαχανικά και φρούτα, ελαιόλαδο, αυγά και τυρί. Εκεί απόλαυσαν αυθεντικά μεσογειακά και ελληνικά εδέσματα προβάλλοντας και προωθώντας τα προϊόντα της ελληνικής γης – ενώ συζήτησαν για το μέλλον της πόλης.



….Πριν από πέντε χρόνια, ο Νικόλαος μετακόμισε στην Ελλάδα με τη σύζυγο Τατιάνα. Η απόφαση προκάλεσε μικτές αντιδράσεις μεταξύ των Ελλήνων, αλλά ο Νικόλαος επικεντρώνεται στα θετικά. «Ξυπνάω συχνά το πρωί, κοιτάζω έξω από το παράθυρό και λέω στον εαυτό μου πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ με την Τατιάνα, διότι ήταν μια δια βίου φιλοδοξία μου να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Τώρα που εργάζονται για να προωθήσουν διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, το ζευγάρι βλέπει τον εαυτό του να διαδραματίζει βασικό ρόλο βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από τα δεινά του πρόσφατου παρελθόντος και προβάλλει τη σημαία της πατρίδας τους, της οικογένειάς τους και της Αθήνας που παραμένει μια όμορφη πόλη.



«Η Αθήνα είναι μια πόλη που αναπτύσσεται, ένας «Φοίνιξ αναδύεται από της στάχτες του «, λέει η Τατιάνα. «Έχω να ανακαλύψω πολλά, δεν νομίζω ότι είναι η όμορφη πόλη που όλοι φαντάζονται ότι πρέπει να είναι. Πρέπει να την εξερευνήσετε, να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε.»

«Η Αθήνα είναι ζωντανή και είναι συναρπαστική.»
Ο Νικόλαος προσθέτει: «Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο θα μπορούσατε να αφήσετε στην Αθήνα, είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Επειδή οι Έλληνες, οι Αθηναίοι είναι σκληραγωγημένοι και ανθεκτικοί άνθρωποι.»…«Την Ελλάδα μπορείς να την ανοικοδομήσεις με ένα πλοίο, ένα ελαιόδεντρο και ένα αμπέλι.»

Ο πρίγκιπας Νικόλαος γεννήθηκε στη Ρώμη την 1η Οκτωβρίου 1969, στην κλινική Βίλα Κλαούντια. Οι γονείς του, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Άννα-Μαρία είχαν φύγει από την Ελλάδα το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών και είχαν μετακομίσει στη Ρώμη.
Το 1973, όταν ο πρίγκιπας Νικόλαος ήταν τεσσάρων ετών, η Ελληνική βασιλική οικογένεια μετακόμισε στην Κοπεγχάγη για 9 μήνες. Ζούσαν στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ – σπίτι των παιδικών χρόνων της βασίλισσας Άννας- Μαρίας. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο το 1975.



Όταν ο Νικόλαος βαπτίστηκε, ανάδοχοι του ήταν οι θείες του Σοφία βασίλισσα της Ισπανίας και Ειρήνη πριγκίπισσα της Ελλάδας και τα δεύτερα ξαδέλφια του Μαργαρίτα πριγκίπισσα της Ρουμανίας και Αλέξανδρος διάδοχος της Γιουγκοσλαβίας.

Τα πρώτα 6 χρόνια της σχολικής του εκπαίδευσης έγιναν στο σπίτι, από τον καθηγητή Γιάννη Κανελλόπουλο, μαζί με τα αδέλφια του διάδοχο Παύλο και πριγκίπισσα Αλεξία.
Το 1980 ιδρύθηκε το Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου στο οποίο ο πρίγκιπας Νικόλαος παρακολούθησε τα μαθήματα του μέχρι το 1986 σε ηλικία 17 ετών. Έπαιζε ποδόσφαιρο και τένις ενώ το αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική.

Μετά το Ελληνικό Κολέγιο, ο πρίγκιπας Νικόλαος φοίτησε στο Κολλέγιο Collingham, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Τον Οκτώβριο του 1987 φεύγει για τη Νέα Υόρκη. Εκεί απόκτησε μια ερευνητική θέση στην αγορά με μια κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, την Metromedia.



Το 1988, ο Νικόλαος ξεκίνησε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις, με επίκεντρο τη διπλωματία και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Φοίτησε εκεί επί πενταετία (1988-1993) λαμβάνοντας το πτυχίο του. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών του έλαβε άδεια και κατετάγη στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις όπου και εκπλήρωσε το 1990 την στρατιωτική του θητεία στην Βρετανική Ναυτική Υπηρεσία (Royal Marines).

Εργασία…
Το 1993, με το νέο πτυχίο του, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News. Υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας παραγωγής ειδήσεων για 2 χρόνια, αποκτώντας εμπειρία στα γυρίσματα, την επεξεργασία και την αρχειοθέτηση. Εργάστηκε και για ένα μικρό διάστημα στην Metromedia. Ο πρίγκιπας Νικόλαος επέστρεψε στο Λονδίνο το 1995 και εργάστηκε στο NatWest Markets Foreign Exchange Options.
Από το 1997 έως το 2003 εργάστηκε στο προσωπικό Γραφείο του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο και έκτοτε δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων.
Ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ″Άννα-Μαρία″ καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολεγίου του Λονδίνου.

Ταξίδια και διαμονή στην Ελλάδα…

Ο πρίγκιπας Νικόλαος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα καθ′ όλα τα χρόνια της παραμονής της βασιλικής οικογένειας στο εξωτερικό 2 φορές – μια φορά για την κηδεία της γιαγιάς του βασίλισσας Φρειδερίκης το 1981 και πάλι με την οικογένειά του τον Αύγουστο του 1993. Από τον Φεβρουάριο του 2003 οι επισκέψεις του στην Ελλάδα ήταν πολύ συχνές και έκτοτε είχε επισκεφθεί διάφορες περιοχές της χώρας μας.



Στις 25 Αυγούστου 2010, όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στην Ελλάδα για το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός των γάμων του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ που έλαβαν χώρα στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών.



Ο πρίγκιπας Νικόλαος με την σύζυγο του πριγκίπισσα Τατιάνα ζουν μόνιμα στην Αθήνα από τις 12 Οκτωβρίου 2013. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σε συνέντευξη του δήλωσε: ″Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει με αυτή την πεποίθηση. Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αισθάνομαι Έλληνας και είμαι Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν την Ελλάδα″.


Όντας λάτρης της φωτογραφίας σε όλη του τη ζωή, ο πρίγκιπας Νικόλαος αφοσιώθηκε παράλληλα σε αυτήν από το 2013. Το Νοέμβριο του 2015 εξέθεσε τα έργα του για πρώτη φορά στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο ενώ το Μάρτιο του 2016 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση The New York Times «Art for Tomorrow» στη Ντόχα του Κατάρ και τον Ιούνιο του 2018 ταξίδευσε τις ομορφιές της Ελλάδος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του στην μακρινή Αυστραλία στην έκθεση με τίτλο: «Phos: A Journey of Light» που φιλοξενήθηκε στο″Hellenic Museum″ της Μελβούρνης.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Knightsbridge Schools International, που συστάθηκε το 2008 με σκοπό να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο διεθνών σχολείων ανά τον κόσμο. Είναι μέλος του προεδρείου του Ιδρύματος Άννα-Μαρία, που δημιουργήθηκε για τη βοήθεια θυμάτων από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί και πλημμύρες στην Ελλάδα.

Επίσης είναι ενεργό μέλος (Σύμβουλος Μέλος του Δ.Σ.) της Ελληνικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Axion Hellas, η οποία είναι αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα και έχει ως στόχο την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών.

Το πριγκιπικό ζεύγος εργάζεται και προωθεί διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, και βλέπει τον εαυτό του να διαδραματίζει έμπρακτο βασικό ρόλο βοηθώντας την χώρα μας να βγει από τα δεινά του πρόσφατου παρελθόντος και προβάλλει παντού τη σημαία της πατρίδας τους, της οικογένειάς τους, την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template