Συγχαρητήρια Πούτιν και ΕΕ γα την εκλογή του Ζαϊχ Μπολσονάρου,στην προεδρία της Βραζιλίας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τον Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον ακροδεξιό ηγέτη που εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Βραζιλίας, να
εργαστεί προκειμένου να «θεμελιώσει τη δημοκρατία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του θεσμού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
«Αναμένουμε από τον μελλοντικό πρόεδρο της χώρας να εργαστεί προκειμένου να θεμελιώσει τη δημοκρατία προς όφελος του βραζιλιάνικου λαού», δήλωσε η Νατάσα Μπερτό, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή του Μπολσονάρου.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα αποστείλουν «σε λίγο» «συγχαρητήρια επιστολή» στον Μπολσονάρου, πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

«Σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή του βραζιλιάνικου λαού. Η Βραζιλία είναι μια δημοκρατική χώρα με στέρεους θεσμούς»
, επέμεινε.

Υπογράμμισε επίσης πως η Βραζιλία είναι «ένας σημαντικός εταίρος» της ΕΕ, ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τη Mercosur.

Οι Ευρωπαίοι υπολογίζουν να «συνεχίσουν να ενισχύουν αυτή την εταιρική σχέση», δήλωσε.

Η ΕΕ και οι χώρες της Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη) ξεκίνησαν το 1999 διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών.

Σε νεκρό σημείο από το 2004 έως το 2010, οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν από τότε και εντάθηκαν πρόσφατα λόγω της πολιτικής προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως η Mercosur δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα του Μπολσονάρου, που προτιμά «να δίνει έμφαση στις διμερείς σχέσεις και συμφωνίες».

Ο Μπολσονάρου θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του 2019 αφού εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο του 55% των ψήφων απέναντι στον υποψήφιο της Αριστεράς Φερνάντου Αντάτζι, έπειτα από μια διχαστική προεκλογική εκστρατεία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την εκλογή του στην προέδρία της Δημοκρατίας της Βραζιλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του» στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βραζιλία, καθώς και στη συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και στο Ρίο ντε Ζανέιρο στα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο της G20 και των Brics, που συνενώνει τις «αναδυόμενες δυνάμεις» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template