Το ήξερες; Εκεί ζουν οι ψηλότερες γυναίκες στον κόσμο (vid, pic)

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Οι άνθρωποι ψηλώνουν: Aυτή είναι μια σχεδόν αυταπόδεικτη παρατήρηση, αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά γύρω του. Οι νεώτερες γενιές είναι
ψηλότερες από τις παλαιότερες κι εκείνες ήταν ψηλότερες από τους προγόνους τους.
Όμως, πόσο ψηλότερες είναι; Και σε ποιες χώρες βρίσκονται οι ψηλότεροι άνθρωποι σήμερα; Επιστήμονες από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν και κατέληξαν σε μια συνολική κατάταξη η οποία μετρά τη διαφορά ύψους των 18χρονων ανδρών και γυναικών μεταξύ του 1914 και του 2014, μέσω της οποίας καταλήγουν και σε ποιες χώρες βρίσκονται οι -κατά μέσο όρο, φυσικά…- ψηλότεροι άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία της μελέτης (η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό eLife), οι πιο ψηλές γυναίκες εντοπίζονται στη Λετονία, με μέσο ύψος σχεδόν 169,8 εκατοστά και αύξηση ύψους μεταξύ 1914 και 2014 14,3 εκατοστά. Όσον αφορά στους άνδρες, «πρωταθλητές» ύψους είναι οι Ολλανδοί, με μέσο ύψος 182,5 εκατοστά και αύξηση 13,1 εκατοστά.

Η μεγαλύτερη αύξηση ύψους μέσα στα εκατό χρόνια καταγράφεται στους Ιρανούς άνδρες (16,5 εκατοστά, μέσο ύψος 173,6 εκατοστά) και στις γυναίκες από τη Νότια Κορέα (αύξηση 20,1 εκατοστά, μέσο ύψος 162,3 εκατοστά). Αντιθέτως, οι πιο κοντοί άνδρες εντοπίζονται στο Τιμόρ-Λέστε με μέσο ύψος τα 159,8 εκατοστά (μέσα σε ένα αιώνα το ύψος τους αυξήθηκε κατά 6,8 εκατοστά) και οι πιο κοντές γυναίκες στη Γουατεμάλα, με μέσο ύψος 149,4 εκατοστά (αν και το ύψος τους αυξήθηκε κατά 9,1 εκατοστά).

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το μέσο ύψος των γυναικών διαμορφώθηκε από τα 150,5 εκατοστά το 1914 στα 164,9 εκατοστά το 2014 (αύξηση 14,3 εκατοστά) και το μέσο ύψος των ανδρών από τα 162,5 εκατοστά στα 177,3 εκατοστά (αύξηση 14,8 εκατοστά).


Αυτές είναι οι ψηλότερες γυναίκες του κόσμου
Είναι τόσο ψηλές που κυριολεκτικά δε χωράνε να περάσουν από την πόρτα… εδικά όταν φοράνε ψηλοτάκουνα. Κάποιες ξεπερνούν κατά πολύ τα δύο μέτρα, και δυσκολεύονται ακόμη και να βρουν αγόρι λόγω του υπερβολικού ύψους τους.

Η πιο διάσημη εξ αυτών, η 22χρονη Chase Kennedy από την Καλιφόρνια υποστηρίζει πως έχει τα μακρύτερα πόδια στις ΗΠΑ. Κι αν θα περίμενε κανείς αυτά να της ανοίξουν τις πόρτες στην καριέρα του μοντέλου που επιδιώκει,
συμβαίνει το αντίθετο: πολλά πρακτορεία την απορρίπτουν επειδή είναι πολύ ψηλή. Η Chase έχει ύψος 1,95 και τα πόδια της έχουν μήκος ένα μέτρο και 29 εκατοστά, μόλις 2,2 εκατοστά μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ.Όπως λέει, το ύψος της και ιδιαίτερα τα ψηλά της πόδια έκανε τα άλλα παιδιά να τη φωνάζουν… καμηλοπάρδαλη στο σχολείο, αλλά τη βοήθησαν να διαπρέψει στα αθλήματα. Η Chase έχει σχέση με έναν άνδρα ύψους 1,93 αλλά τα ραντεβού δεν ήταν για εκείνη εύκολη υπόθεση.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template