Κακή η «Ένωση». 1-1 με τον Κισσαμικό για το Κύπελλο Ελλάδας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η ΑΕΚ παρέμεινε αδιόρθωτη.
Αποτυγχάνοντας να καθαρίσει το παιχνίδι απέναντι στον Κισσαμικό, η ομάδα του Ουζουνίδη τιμωρήθηκε σε

«νεκρό χρόνο» και έμεινε στο 1-1.

Αρκούμενοι στο γκολ του Πόνσε (με άψογο τελείωμα από οριακή θέση οφσάιντ στο 37’) οι «κιτρινόμαυροι» το πλήρωσαν με την ισοφάριση του Ρίσκι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για την πρωταθλήτρια, η οποία έγινε ακόμα πιο ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο απέτυχε να δείξει τη βελτίωση που περιμένει ο κόσμος της.

Πώς έπαιξε

Με το μυαλό και στο δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα του ΠΑΣ, αποφάσισε την ενδεκάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Προφανώς για λόγους rotation, ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια, ενώ ελλείψει άλλων λύσεων στα χαφ (με τον Κρστίτσιτς ανέτοιμο και τον Γαλανόπουλο τραυματία) ξεκίνησε τον Μάνταλο ως «οκτάρι». Όσο για την άλλη θέση που παιζόταν, αυτή στο δεξί άκρο, δόθηκε στον Γκάλο, που ξεκίνησε ως προωθημένος. Με αυτά τα δεδομένα, το γνώριμο 4-4-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:



Το ματς

Με την κλασική χαλαρότητα που εμφανίζεται μετά από γιορτές μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Έχοντας ως ελαφρυντικό τις απουσίες και το γεγονός ότι έπαιζε με πειραματική σύνθεση στα χαφ, η «Ένωση» δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη διαφορά ποιότητας (και μιας κατηγορίας) από τον αντίπαλό της. Και παραλίγο μάλιστα να το πληρώσει στα πρώτα λεπτά, όταν δυο σουτ του Ρίσκι με καλές προϋποθέσεις (ειδικά το πρώτο) έφυγαν λίγο έξω από το δοκάρι του Τσιντώτα. Ακόμα όμως κι αν πήρε έπειτα τον έλεγχο του αγώνα, η ομάδα του Ουζουνίδη δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους για την αντίπαλη περιοχή.

Διότι ο Μάνταλος δεν είχε την αναμενόμενη δημιουργία ως «οκτάρι». Ο Μπογέ έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά ήταν (ξανά) επιπόλαιος. Και οι Κλωναρίδης-Γκάλο άφηναν επίσης στη μέση τις προσπάθειες τους. Έστω κι έτσι όμως, δεν χρειάστηκε παρά μια έκλαμψη ατομικής ποιότητας για να βρει η ΑΕΚ το προβάδισμα. Διότι ναι, ήταν σωστή η αντεπίθεση και καλή η πάσα του Κλωναρίδη στο 37’. Ωστόσο αν δεν ήταν τόσο καλό το σεντερφορίσιο τελείωμα του Πόνσε από δύσκολη θέση (έχοντας ξεκινήσει από οριακή θέση οφσάιντ) οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα πήγαιναν με το επιθυμητό αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.




Αφού βρήκε λοιπόν το γκολ με το οποίο έγινε ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για την πρόκριση, η ομάδα του Ουζουνίδη προτίμησε να κάνει διαχείριση στο δεύτερο μέρος. Έχοντας πλέον και τον Λιβάγια (ο οποίος μπήκε αντί του Μπογέ) θέλησε να ελέγξει ακόμα περισσότερο το ματς. Και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε. Διότι δεν απειλούσε μεν καθόλου στην επίθεση, ωστόσο φρόντιζε τουλάχιστον να μην κινδυνεύει και στα μετόπισθεν. Με εξαίρεση ένα σουτ του Βρεττού, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Τσιντώτα.


Κάπως έτσι, ο βασικός στόχος της ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα γινόταν διπλός: Να προστατεύσει το υπέρ της αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να σπαταλήσει όσο το δυνατόν λιγότερες δυνάμεις ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, πέρασε και ο Μοράν στη θέση του Κλωναρίδη (με τον Μάνταλο να μετατοπίζεται αριστερά). Όσο πλησίαζε όμως η λήξη, τόσο ανεξήγητα υποχωρούσε η ομάδα του Ουζουνίδη. Και όταν στην τελευταία φάση του αγώνα η μπάλα στήθηκε έξω από την περιοχή της για ένα φάουλ, τιμωρήθηκε για την απροθυμία/αδυναμία να τελειώσει το ματς.

Χάρη σε μια αναμπουμπούλα (προϊόν ολιγωρίας κυρίως του Άλεφ) η οποία επέτρεψε στον Ρίσκι να πάρει τις κόντρες στη μικρή περιοχή και σχεδόν σε νεκρό χρόνο να σφραγίσει την τιμητική ισοπαλία για την ομάδα του. Αυτή που επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ παραμένει αδιόρθωτη (από πλευρά νοοτροπίας και προσέγγισης των αγώνων) κι έχει δουλειά ακόμα μέχρι να εμφανίσει την απαραίτητη αλλαγή στην εικόνα της.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template