Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσετε μετοχές Σιγκαπούρης;

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλοι διαχειριστές πλούτου συστήνουν ότι ήρθε η ώρα για τους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους στη Σιγκαπούρη, καθώς οι μετοχές
της είναι «φθηνές» και «ελκυστικές».
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Σιγκαπούρης είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων απέναντι στην εμπορική διαμάχη Κίνας – ΗΠΑ.

Όπως λένε, η χρηματαγορά του μικρού αυτού ασιατικού κράτους αναμένεται να δώσει πολύ ελκυστικές αποδόσεις φέτος.

Όπως αναφέρει ο Kelvin Tay της UBS Global Wealth Management, «(η αγορά της Σιγκαπούρης) είναι πολύ ελκυστική και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτήν σε σχέση με άλλα ασιατικά κράτη».



Όπως ανέφερε ωστόσο ο ίδιος σε φόρουμ της UBS, το outlook της τράπεζας για την οικονομία της χώρας είναι συγκρατημένο, καθώς αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2% το 2019, κάτω από τις περσινές εκτιμήσεις για ανάπτυξη 3,3% και κοντά στο κατώτερο επίπεδο του εύρους της επίσημης πρόβλεψης που κυμαίνεται από 1,5% έως και 3,5%.

Η Σιγκαπούρη, ένα μικρό αλλά πλούσιο κράτος της ΝΑ Ασίας, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές, οι οποίες το 2017 αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 200% του ΑΕΠ των 300 δισ. δολ. και, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, είναι από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως.

Ο βασικός δείκτης της Σιγκαπούρης, ο Straits Times, δεν «γλίτωσε» από το παγκόσμιο sell-off πέρυσι και στο σύνολο του έτους έχασε 9,8%. Ωστόσο, αντέδρασε καλύτερα από δείκτες των εμπορικών εταίρων της χώρας στη Βόρεια Ασία και οι μετοχές του είναι ακόμα «φθηνές».

«Το μέρισμα θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους επενδυτές το 2019 και σε αυτό ο βαθμός της Σιγκαπούρης είναι υψηλός»
, αναφέρει ο Ken Peng, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Citi Private Bank, η οποία δίνει σύσταση αγοράς, όπως άλλωστε και ο οίκος Jefferies, για τις τράπεζες της χώρας, όπως η DBS Group Holdings, η Oversea-Chinese Banking Corp και η United Overseas Bank. Οι τράπεζες αυτές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κεφάλαιά τους και ως εκ τούτου θα μπορούν να καταβάλλουν υψηλότερα μερίσματα.

Γι' αυτό και σύμφωνα με τη Jefferies, οι τράπεζες της χώρας είναι μια ελκυστική επένδυση.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template