Το θηρίο που κατασπάραξε τον ραφινάτο Στέφανο

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε απέναντι σ΄ένα πεινασμένο για σάρκα θηρίο. Ο Ελληνας τενίστας δεν είχε να αντιμετωπίσει έναν αθλητή αλλά μια πολεμική
μηχανή σε σχήμα ανθρώπου. Οι κραυγές του Ναδάλ έμοιαζαν με δαγκωματιές στο σώμα του ραφινάτου Τσιτσιπά. Αθλητάρα είναι ο Στέφανος χωρίς αμφιβολία. Μόνο που ο Ισπανός είναι ένα ΖΩΟ, με άγρια ύαιανα έτοιμη να κατασπαράξει το θύμα της.
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν υπάρχει τεχνική να αντιμετωπίσεις ένα θηρίο της φύσης. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να σε βοηθήσει να αντισταθείς απέναντι σε ένα θηρίο. Ο Ναδάλ είναι ένα θηρίο με τη ρακέτα στο χέρι. Με κορμί πυγμάχου αλλά και χορευτή είναι έτοιμος να κατασπαράξει κάθε ανυποψίαστο αντίπαλο. Ο Ναδάλ είναι ένα πρότυπο-σωματότυπος για το πως θα είναι οι αθλητές του μέλλοντος-για να μην πούμε και οι άνθρωποι-ανθρωποειδή του μέλλοντος.

Διαφορετικά δεν θα επιβιώνουν. Ο πλανήτης μετατρέπεται σε έναν απέραντο σπαρτιατικό Καιάδα. Το μέλλον ανήκει στα ανθρώπινα θηρί
α. Και ο Τσιτσιπάς για να επιβιώσει πρέπει να φάει θηρίο. Μόνο έτσι θα γίνει θεριό.

Το πόσο τρομαγμένος ήταν ο Στέφανος μετά την συνάντησή του και την πάλη με το θεριό το απεκάλυψαν οι σπαρακτικές δηλώσεις του: “Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κρατήσω. Δεν είναι ότι έφτασα κοντά στο να πάρω κάτι. Πήρα μόνο έξι γκέιμ. Δεν ξέρω. Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Αισθάνομαι ευχαριστημένος με την πορεία μου στο τουρνουά, αλλά την ίδια στιγμή απογοητευμένος. Σχεδόν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα. Δεν ξέρω. Αυτό είναι που αισθάνομαι, αλλά είναι πραγματικά περίεργο. Αισθάνομαι ότι δεν θα μπορούσα να παίξω καλύτερα”.



Ναι, με εξέπληξε. Δεν είναι ο καλύτερος σέρβερ αλλά είναι τρομερά σταθερός. Είναι ενοχλητικό ότι δεν κατάφερα να αντιδράσω σωστά στο σερβίς του. Είναι επιθετικός στο κορτ. Πραγματικά δεν βρίσκω κάτι θετικό που να κρατήσω από αυτό το παιχνίδι. Ίσως μόνο το δεύτερο σετ. Στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν σαν να παίζουμε άλλο τένις από αυτό που παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν μου έδωσε απολύτως τίποτα. Δεν με άφησε να βρω ρυθμό. Έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τους άλλους παίκτες. Έχει ένα ταλέντο που δεν έχει κανένας άλλος. Δεν έχω δει κανένα άλλον να το κάνει αυτό. Σε πληγώνει να παίζεις μαζί του“.

“Ελπίζω, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω. Σίγουρα, αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να φύγω από το τουρνουά. Ήθελα τουλάχιστον να παλέψω, να πάμε στα τέσσερα σετ, να κάνω κάτι και όχι να φύγω από το κορτ έχοντας κερδίσει μόλις έξι games. Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει νικήσει ο Φέντερερ. Παρόμοιο στυλ με εμένα. Προσπαθώ να καταλάβω… Δεν θέλω, βέβαια, να χάσω δέκα φορές μέχρι να το καταλάβω
”.

“Πνευματικά δεν ήμουν μέσα στο παιχνίδι. Ένιωθα κάπως κενός στο μυαλό, κάτι που είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν νιώθω έτσι. Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω. Ένιωθα ότι ο χρόνος αντίδρασής μου ήταν αργός. Ένιωθα ότι τίποτα δεν ήταν όπως συνήθως. Ένιωθα σαν να ήμουν 2.10μ. και να μην μπορώ να κουνηθώ. Ήμουν down. Ένα κλικ χιερότερος από ό,τι είμαι συνήθως. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος”.

“Σίγουρα το τουρνουά έδωσε μια νέα διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα κάποιες καλές νίκες, ειδικά για αυτή επί του Ρότζερ. Ναι, έπαιξα καλά ματς. Αλλά αισθάνομαι απογοητευμένος, ήθελα να δείξω ποιος είμαι λίγο περισσότερο, να μην αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς”
.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template