ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ-Έσπασαν τα κοντέρ οι «GREEKS των Θαλασσών»!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Είναι οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες των Ωκεανών οι «GREEKS των Θαλασσών» όπως τους αποκαλούμε εδώ στον epixirimatias.gr.


Και είμαστε υπερήφανοι γιατί είναι Έλληνες και περήφανοι γιατί το ελληνικό δαιμόνιο δεν έχει σύνορα και όρια ειδικά οταν βρίσκεται απέναντι σε Σκύλες και Χάρυβδες τις οποίες «κονιορτοποιεί» στο πέρασμά του.

Το ελληνικό δαιμόνιο «βρυχάται και μονομιάς τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες».Είναι οι σύγχρονοι Μήδες που οτι αγγίζουν γίνεται χρυσό!

Οχι μόνο στους Έλληνες εφοπλιστές αλλά στους Έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν ευκαιρίες σε εποχές «ισχνών αγελάδων» και καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Οι γητευτές του επιχειρείν που ρισκάρουν και  τις περισσότερες φορές βγαίνουν νικητές και αλώβητοι απο τις όποιες «καταιγίδες» συναντήσουν.
Όπως αναφέρει το dealnews.gr:Το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνά για πρώτη φορά η αξία των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών, σύμφωνα με την "Top 10 λίστα ιδιοκτησίας πλοίων" / "Top 10 Ship Owning List" των μεγάλων εθνών της ναυτιλίας, η οποία δημοσιεύεται από την εταιρεία Vesselsvalue του Λονδίνου και βρίσκεται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».
Πρόκειται γενικώς για την πρώτη φορά που μια χώρα διαθέτει τόσο μεγάλης αξίας φορτηγά πλοία.

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αύξησαν για άλλη μια φορά το ποσό της αξίας των πλοίων τους κατά 5,5 δισ. δολάρια (4,8 δισ. ευρώ). Η διαφορά με τις επόμενες χώρες Ιαπωνία και Κίνα ανέρχεται σε ποσοστό πάνω από 10%.
«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν ευκαιρίες στη ναυτιλιακή αγορά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας τους» λέει ο Court Smith, αναλυτής της Value Vessels. Και (οι Έλληνες εφοπλιστές) έχουν διαίσθηση για τις τάσεις: Πέρυσι επένδυσαν 9 δισ. δολάρια για συμφωνίες δεξαμενόπλοιων που μπορούν να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). 


Αυτός ο ναυτιλιακός τομέας θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία τα επόμενα χρόνια, εάν οι χώρες παραγωγής όπως οι ΗΠΑ και τα Αραβικά Εμιράτα αυξήσουν τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) όπως ανακοινώθηκε.

Οι ναυλώσεις δεξαμενοπλοίων για LNG έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Και καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν διαθέτει όπως η Ελλάδα δεξαμενόπλοια LNG αξίας αξίας άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων», όπως σημειώνει η «Welt» και αναμεταδίδει το ΑΠΕ.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template