BENTLEY Υπάρχει πιο όμορφη Convertible από την Continental GT;

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Αν ένα αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό την φιλοσοφία της Bentleyστον ορισμό της πολυτέλειας και τις εκπληκτικές επιδόσεις είναι η
νέα γενιά της Continental GT. Πόσο μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με το Convertible μοντέλο της που είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στον τύπο του. 

Η Continental GT Convertible βέβαια δεν είναι καινούρια αλλά παρουσιάστηκε σχετικά πρόσφατα, ένα περίπου χρόνο μετά την πρεμιέρα της GT στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Και η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει πολλά κοινά σημεία με την κουπέ GT, όπως την υιοθέτηση της ίδιας πλατφόρμας MSB με την Porsche Panamera, αλλά και την κινητήρια μονάδα W12, που όπως υποστηρίζει η ίδια η Bentley, αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των 12κύλινδρων συνόλων. 

Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα ψεκασμού υψηλής και χαμηλής πίεσης, δύο twin-scroll υπερτροφοδότες, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (cylinder-on-demand) και αποδίδει 635 PS, μέγιστη τιμή ροπής που φτάνει τα 91,8 kgm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Με βάση τα παραπάνω οι επιδόσεις της νέας Continental GT Convertible είναι αντίστοιχες της κατασκευής, με το 0-96 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 km/h.





Κυρίαρχο στοιχείο διαφοροποίησης της GTC, η αντικατάσταση της σταθερής μεταλλικής οροφής με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη, υφασμάτινη η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 19 δευτερόλεπτα, σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. 
Εκτός από τα δεδομένα στοιχεία πολυτέλειας που χαρακτηρίζουν την Continental GTC και τα οποία είναι ανάλογα της ήδη γνωστής coupe έκδοσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στις διαθέσιμες επιλογές για το ύφασμα της οροφής, η Bentley έχει συμπεριλάβει και τούιντ, προφανώς για την εσωτερική επένδυση, σε μια επίδειξη εκκεντρικής πολυτέλειας με έντονη τη βρετανική σφραγίδα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι συνολικές βελτιώσεις, έχουν συνεισφέρει στην ακόμα καλύτερη ηχομόνωση του θαλάμου σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του μοντέλου, μειώνοντας την παρείσφρηση θορύβου κατά 3 db. Παράλληλα, απόρροια των αναβαθμίσεων που προκύπτουν από τη διαδοχή του μοντέλου από τη νέα γενιά, η νέα GTC διαθέτει ένα κατά 5% πιο άκαμπτο πλαίσιο σε σχέση με την προκάτοχό της, ούσα παράλληλα και οριακά ελαφρύτερη με το συνολικό της βάρος να διαμορφώνεται σε 2.414 κιλά.





Τις προδιαγραφές της, συμπληρώνουν -φυσικά- τα πολυτελή και τεχνολογικά ενσυνείδητα χαρακτηριστικά που δίνουν τον τόνο της βρετανικής εκκεντρικότητας στο εσωτερικό με κυρίαρχα στοιχεία την παρουσία ακριβού ξύλου που καλύπτει όλη την έκταση του ταμπλό το οποίο υπακούοντας στις ψηφιακές ανάγκες της εποχής φιλοξενεί μια αναδιπλούμενη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για τις λειτουργίες του infotainment.

Την ψηφιακή εικόνα συμπληρώνει ο πίνακας οργάνων ενώ, εκτός από τα ακριβά υλικά των επενδύσεων, την εκκεντρική πολυτέλεια που εκπροσωπεί η φίρμα και η Continetal GTC καλούνται να υποστηρίξουν στοιχεία όπως το ηχοσύστημα Naim ισχύος 2.200 Watt με 18 ηχεία, τα καθίσματα με 20 ηλεκτρικά ελεγχόμενες ρυθμίσεις καθώς και μια σειρά αναρίθμητων εξοπλιστικών επιλογών κατά παραγγελία ή μη που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν ακόμα και τις πλέον απαιτητικές ανάγκες.

Για τους παραδοσιακούς τύπους, που αναπολούν το παρελθόν και δεν χρειάζονται οδηγίες και ηλεκτρονικούς χάρτες, ζώντας απλά την διαδρομή, υπάρχει η επιλογή της εμφάνισης αναλογικών οργάνων, όπως το θερμόμετρο, η πυξίδα και το χρονόμετρο. Επίσης, για τους λάτρεις της εξατομίκευσης, διατίθενται δερμάτινες επενδύσεις με μία μοναδικής διαμαντοειδής ραφή, κεντήματα με το λογότυπο της Bentley στα προσκέφαλα, όπως και επιπρόσθετες επιστρώσεις ξύλου.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ










































ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ in.gr και το newsauto.gr  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template