ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η Αυτού Εξοχότης και οι Τραπεζίτες

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Φαντάσου για λίγο, οξυδερκή μου αναγνώστη, τη Μέρκελ να έχει φωνάξει τους Γερμανούς τραπεζίτες στη Καγκελαρία και να τους δίνει οδηγίες για το
πως θα χειριστούν το δάνειο του φίλου της επιχειρηματία Μπάμπη Σουγιά, ποια σπίτια θα βγάλουν σε πλειστηριασμό, με ποια κριτήρια και πάει λέογοντας.

Γράφει η Gillian Rothschild

Με απλά λόγια φαντάσου τους Γερμανούς τραπεζίτες να σκίζουν τα πτυχία τους και να αναπαλβάνει η Μέρκελ με στελέχη του CDU τη διοίκηση των Τραπεζών. Κι αυτοί με τη σειρά τους να συζητάνε (τα στελέχη-“τραπεζίτες” του CDU) με τον Μάριο Ντράγκι!



Αυτό συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα μια και η Αυτού Εξοχότης (Α.Ε. κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-photo πάνω) αναλαμβάνει τη διοίκηση των τραπεζών και συναντά ο ίδιος τους αντίστοιχους Ελληνες τραπεζίτες και τους δίνει οδηγίες για το πως θα χειρισθούν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, τα επιχειρηματικά δάνεια, κλπ.

Με απλά λόγια ο Αλέξης τώρα και τραπεζίτης στου κασίδι του κεφάλι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής πρόταση που προβλέπει ότι η υπαγωγή στο καινούργιο πλαίσιο για προστασία της πρώτης κατοικίας θα γίνεται με κριτήριο το υπόλοιπο του δανείου κατέθεσε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή συνάντηση με κορυφαία στελέχη των τραπεζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έθεσε ως όριο να μην έχουν εξοφληθεί έως 150.000 ευρώ, και να μην λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Οι τράπεζες δεν αντέδρασαν αρνητικά, όμως επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα πάνα με την «Καθημερινή».



Η πρόταση του πρωθυπουργού προβλέπει επίσης την εφαρμογή εισοδηματικού κριτηρίου μόνο για την επιδότηση δόσης από το Δημόσιο.

Οι χθεσινές επαφές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη, όμως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπάρχουν ενδείξεις προόδου.

Οι διαπραγματεύσεις παρακολουθούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα πρέπει να εξετάσει την τελική πρόταση καθώς υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί αρνητικά η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Ο νόμος Κατσέλη εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

Υ.Γ.> Ποια Κολομβία των Βαλκανίων; Βενεζουέλα γίναμε…















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template