Φορολογικές δηλώσεις: Φοροαπαλλαγές για ένστολους, δικαστικούς και εφοπλιστές πριν καν βγει νόμος!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Φοροαπαλλαγές – έκπληξη που δεν έχουν καν δημοσιευθεί ακόμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κρύβει το νέο Ε1, η υποβολή
τού οποίου ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από ποτέ. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν προλάβει να υποβάλουν την φορολογική δήλωσή τους 4.500 φορολογούμενοι, οι οποίοι προφανώς είχαν μηδενικά ή πολύ χαμηλά εισοδήματα και η συμπλήρωση της δηλώσεων ήταν εξαιρετικά απλή, προκειμένου να κατοχυρώσουν και δικαίωμα στη λήψη επιδομάτων ή έγκαιρη επιστροφή φόρων.

Ωστόσο πολλοί διαπιστώνουν προς το παρόν ελλείψεις στην προσυμπλήρωση των στοιχείων που τους αφορούν για εισοδήματα όπως πχ από τον ΟΠΕΚΑ ή για δάνεια και καταθέσεις από τράπεζες. Για αυτούς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ως την Δευτέρα ή Τρίτη ενδεχομένως, προκειμένου να εμφανιστούν τα πλήρη στοιχεία.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει ο φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στην προσωπική του σελίδα στο Facebook «Δηλώστε Έξυπνα», στο ηλεκτρονικό Ε1 εμφανίστηκαν και 4 νέοι κωδικοί, που δεν υπάρχουν καν στο έντυπο Ε1 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Και αυτό συνέβη για να μπορέσουν –αν και δεν εκδοθεί καν ο Νόμος ακόμα- να δηλώσουν σε νέους κωδικούς σαν αφορολόγητο το 90% των εσόδων τους οι εφοπλιστές, ενώ για το 10% θα πληρώσουν την εθελοντική εισφορά που πλέον μονιμοποιείται.
Επίσης, αποκαλύπτεται ότι σε ειδικούς κωδικούς θα πρέπει να δηλώσουν και τα αναδρομικά που έλαβαν το 2018 οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί κλπ), καθώς μόλις την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για να απαλλαγούν από Εισφορά Αλληλεγγύης. Αλλά ούτε αυτή η διάταξη έχει ακόμα ψηφιστεί, παρότι η εφαρμογή των δηλώσεων έχει ήδη ανοίξει.

Όπως αναφέρει ο φοροτεχνικός και συγγραφές Χρήστος Μελάς στην σελίδα του «Δηλώστε Έξυπνα» στο facebook:


«Τέσσερις νέοι κωδικοί έχουν περιληφθεί στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ δήλωση που δεν έχουν περιληφθεί στην φορολογική δήλωση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα στο παρελθόν.

Δεν οφείλεται σε λάθος, αλλά σε επιλογή και οι κωδικοί αυτοί έχουν προστεθεί, ενόψει νέου νόμου που ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ από τη βουλή και θα αφορά απαλλαγές των ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.

Οι κωδικοί αυτοί είναι 299-300 στον πίνακα 4.Δ.1. και 649-650 στον πίνακα 6 της δήλωσης.

Επιπλέον στους κωδικούς 617-618 και 657-658 του πίνακα 6 περιλαμβάνονται απαλλαγές από την εισφορά αλληλεγγύης, του ποσού που έλαβαν, όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, ένστολοι κλπ.), ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ».
Επιπλέον πάντως, ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί και η ρύθμιση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, οι περιστασιακά εργαζόμενοι με εισόδημα έως 6000 και τεκμήρια έως 9500 ευρώ, καθώς και οι πρόσφυγες που τυγχάνουν της προστασίας του ΟΗΕ στη χώρα μας. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template