Κολοσσός από το Λίβανο επενδύει πάνω από 10 εκατ. ευρώ στην ελληνική χαρτοβιομηχανία

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Σημαντικές επενδύσεις οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να πραγματοποιήσει η ελληνική χαρτοβιομηχανία ΠΑΚΟ,
λίγους μόλις μήνες μετά την εξαγορά της από τον λιβανέζικο κολοσσό του κλάδου, INDEVCO Group.

Μιλώντας στο B.S. ο πρόεδρος του του λιβανέζικου ομίλου Φάισαλ Φρεμ υποστηρίζει «επενδύουμε στην ΠΑΚΟ σε σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα καθώς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι γερή βάση ώστε ο όμιλος της INDEVCO να εξυπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αγορές και τα Βαλκάνια. Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις σε τομείς όπως το πλαστικό και τα καταναλωτικά προϊόντα υγιεινής». Σύμφωνα με τον κύριο Φρέμ «ο όμιλός μας δραστηριοποιείται στην ανατολική Μεσόγειο από την δεκαετία του '60 και ήταν φυσικό η Ελλάδα να είναι προτεραιότητα στα πλάνα μας για επέκταση». Ο Φάισαλ Φρεμ επισημαίνει επίσης ότι «η προοπτική των ελληνικών ταλέντων, το προηγμένο εκπαιδευτικό σύστημα σε συνδυασμό με τις προσωπικές φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία είναι αυτά που προσελκύουν τον όμιλο να χτίσει υποδομή για παραγωγή και υπηρεσίες στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί περαιτέρω στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης. Είμαστε αισιόδοξοι η Ελλάδα έχει βγεί από την κρίση και ότι η οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί. Βασικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η γεωργία και οι υποδομές, εμφανίζουν ισχυρές προοπτικές. Πιστεύουμε ότι η κρίση βρίσκεται πλέον πίσω μας και ότι η Ελλάδα θα αναδειχθεί πιο δυνατή».

Ο ίδιος τονίζει ότι η ΠAKO είναι κορυφαία και ιστορική εταιρεία στην αγορά κουβαλώντας χρόνια από συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο και έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Οι άνθρωποι της ΠΑΚΟ, σύμφωνα με τον Φάισαλ Φρεμ,είναι το κλειδί για τις επενδύσεις.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο λιβανέζικος όμιλος έχει εμπιστευτεί την Ελένη Κολιοπούλου (πρώην ιδιοκτήτρια της ΠΑΚΟ) να παραμείνει στον οργανισμό μέσω ενεργού συμβουλευτικού ρόλου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η ΠΑΚΟ είναι καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτιού συσκευασίας, κυματοειδούς χαρτονιού και χαρτοκιβωτίων όλων των τύπων, πρωτοπόρος στην ανακύκλωση παλαιοχάρτου στην Ελλάδα από το 1960. Το σύνολο της παραγωγής της προέρχεται από 100% ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες και διατίθεται στην αγορά σε άλλες επιχειρήσεις μεταποίησης χάρτου ή μεταποιείται από την ίδια. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού είναι τα αποκόμματα χάρτου από βιομηχανίες ή από Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Η στρατηγική της ΠΑΚΟ εδώ και καιρό αλλά και με μεγαλύτερη ένταση από εδώ και στο εξής είναι να πείσει τις ελληνικές βιομηχανίες ότι μπορεί να έχoυν ουσιαστικό κέρδος χρησιμοποιώντας χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο χαρτί, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή του ανακυκλωμένου χαρτιού στη συσκευασία ενώ παράλληλα διατηρούν αμείωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προιόντος. Μεγάλο ρόλο στην επιλογή συσκευασίας από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες παίζει και η οικολογική ευαισθησία της κάθε εταιρίας.

Η εξαγορά της ΠΑΚΟ από την INDEVCO ολοκληρώθηκε επισήμως και ανακοινώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018. Η INDEVCO Paper Containers, τμήμα του Ομίλου INDEVCO, δραστηριοποιείται στον κλάδο της κυματοειδούς συσκευασίας από το 1957 και στην ελληνική αγορά από το 2009 μέσω της ελληνικής εταιρείας-μέλους της, UNIPAK HELLAS SA. Διαχειρίζεται εταιρείες παραγωγής και μεταποίησης συμπαγών και κυματοειδών χαρτονιών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα τομέων από τη γεωργία μέχρι τα τρόφιμα και τα ποτά, τη βιομηχανία, τη φαρμακευτική και την προσωπική φροντίδα και έχει ένα ευρύ μίγμα προϊόντων. Τα εργοστάσια και οι εταιρείες βρίσκονται σε στρατηγικά σχεδιασμένες τοποθεσίες για να επιτρέπουν την καλύτερη πρόσβαση στους πελάτες και να κατέχουν ηγετική θέση στην Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τις Ευρωπαϊκές Αγορές.
Τα μεγέθη
Η UNIPAK HELLAS S.A. που ιδρύθηκε το 2010 και διαθέτει εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου INDEVCO η holding εταιρεία του οποίου είναι η Frem Industrial Group SAL, ειδικεύεται στην κατασκευή και μετατροπή ευρείας γκάμας συσκευασιών από κυματοειδές χαρτόνι για τις ευρωπαϊκές αγορές. Στη χρήση του 2015 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η Unipak εμφάνισε πωλήσεις 22,748 εκατ. ευρώ από 22,695 εκατ. ευρώ το 2014, μικτά αποτελέσματα 3,162 εκατ. ευρώ από 2,993 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 342.206 ευρώ έναντι 129.663 ευρώ το 2014. Στη χρήση του 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο τζίρος της ΠΑΚΟ ανήλθε σε 21,34 εκατ. ευρώ από 21,1 εκατ. ευρώ το 2015, τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν σε 2,466 εκατ. ευρώ από 2,587 εκατ. ευρώ το 2015, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 18.328 ευρώ από κέρδη 279.564 ευρώ, ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας κατά την 31η/12/2016 ανήλθε σε 17,636 εκατ. ευρώ από 17,352 εκατ. ευρώ το 2015.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template