ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ. Ο Πολάκης τρόμαξε την αποσβολωμένη ελληνική κοινωνία

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει… 

Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ… ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν γιατί δεν έχεις λεφτά.. Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν. Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις. Οτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει. Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου.
Martin Niemoeller (1892-1984)

Eλάτε τώρα να σας πούμε τι συνέβη. Ελάτε να σας πούμε γιατί αυτή η κυβέρνηση θα συνθλιβεί εξαιτίας της επίθεσης του Πολάκη στον Κυμπουρόπουλο. Οχι, ο Πολάκης δεν είναι ο πιο επικίνδυνος Συριζαίος. Δεν είναι πιο επικίνδυνος από τον Κατρούγκαλο για παράδειγμα που σαν αντιπολίτευση γύρναγε και έλεγε μην πληρώνετε τα δάνειά σας, μη πληρώνετε την εφορία, μην πληρώνετε τα διόδια. Θα κάνουμε Σεισάχθεια και θα πληρωθούν τα χρέη όλων.

Από τον Ian Ford

Δεν είναι χειρότερος από τους υπόλοιπους που εντρυφούν σε όλο το κομματικό φάσμα. Απλά στην επίθεση του Πολάκη εναντίον ενός ανθρώπου που από 14 μηνών παλεύει καθημερινά με το θάνατο η αποσβολωμένη ελληνική κοινωνία είδε επιτέλους τον Πολάκη που δημιούργησε και τρόμαξε. Ο Πολάκης είναι παιδί του γεγονότος ότι η πλειοψηφία εκεί έξω ξύνει την οθόνη του Smartphone αντί να οξύνει τη σκέψη της, αντί να επενδύσει στην γνώση και την ανάλυση των νέων δεδομένων. Και στην Ελλάδα όπως και σε άλλα κράτη οι λαοί κατασκεύασαν αδίστακτους μηχανανθρώπους-εξουσιαστές οι οποίοι θρέφονται από την βίαιη επιβολή τους στις μάζες.


Και ανάμεσα στις μάζες-στην αγέλη σπάνια πλέον συναντάς ανθρώπους οι οποίοι να θέλουν να πληρώσουν το επώδυνο τίμημα του να ξεχωρίσουν από την αγέλη. Το να είσαι διαφορετικός, σκεπτόμενος, κόντρα στο ρεύμα έχει ακριβό αντίτιμο. Ολο και πιο λίγοι σήμερα είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν.

Προτιμούν την μετριότητα και το σκυμμένο κεφάλι της αγέλης παρά να αφιερώσουν μισή ώρα καθαρής, αφιλτράριστης σκέψης, μέσα στην καθημέρινότητά τους για να επιχειρήσουν να δουν τι πραγματικά είναι αυτό που ζούμε. Και τι πρόκειται να ζήσουμε εάν όλο αυτό δεν μας γίνει μάθημα.

Τον Πολάκη τον κατασκεύασαν επίσης τα ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θαλασσοδάνεια, οι μίζες, οι εργατοπατέρες, οι παράγκες στη Δικαιοσύνη, στο ποδόσφαιρο, στα media, στη παιδεία, στη διαφήμιση, στην ενέργεια, στη βιομηχανία σε κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής, η λεηλασία του πλούτου της χώρας από τις κατά καιρούς κυβερνώσες παρέες. Τον Πολάκη τον δημιούργησε η βαθιά διαφθορά των κομμάτων της μεταπολίτευσης-άσχετα εάν ο Σύριζα μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να γίνει εξίσου σάπιος με δαύτους και ακόμη περισσότερο. Με απλά λόγια ο Πολάκης είναι δημιούργημα όλων μας.

Απλά ο Πολάκης ξέρετε τι κατάφερε με την επίθεσή του σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στη θέση του Κυμπουρόπουλου;

Κατάφερε να τρομάξει τον απαθή Ελληνάρα που τόσα χρόνια κατάπινε τα πάντα ή γυρνούσε αλλού το κεφάλι του. Βλέποντας τον Πολάκη να επιτίθεται σε έναν άνθρωπο που είναι μισός όλοι εκεί έξω σκέφτηκαν ότι “κοίτα να δεις αυτοί δεν κολώνουν μπροστά σε τίποτε και όπου νάναι θα έλθει και η δική μου ώρα…Η ώρα που θα με κατασπαράξει ο Πολάκης…”

Ο Πολάκης, η συμπεριφορά του, ξύπνησε το ζωώδες, δηλαδή το ανθρώπινο, ένστικτο επιβίωσης εκεί έξω. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ούτε αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι αλήθεια ότι θα φθάναμε σ΄αυτό το σημείο με μαθηματική ακρίβεια…Οσο η αγωνία των σημερινών κυβερνώντων για την απώλεια της εξουσίας γίνεται υπαρξιακή τόσο πιο επιθετικοί και βίαιοι θα γίνονται. Οι αντιπαλοί τους-στη προκειμένη περίπτωση οι νεοδημοκράτες-αρχίζουν κι εκείνοι σιγά σιγά να Πολακίζουν όσο πλησιάζουν στην εξουσία. Ηδη ο Μητσοτάκης στήνει το δικό του μηντιακό και επιχειρηματικό παρασύστημα ενώ και στη ΝΔ καιροφυλακτούν ένα σκασμό Πολάκηδες. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ξύπνησαν τα αντανακλαστικά επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού μπροστά σ΄Αυτό που ο ίδιος δημιούργησε…Για να δούμε τη συνέχεια…   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template