ΕΛΑΣ: Δεν μπαίνει στα Εξάρχεια ούτε για τροχαίο

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Δεν βλέπει άβατο στα Εξάρχεια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής του Κινήματος
Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε συγκεκριμένο περιστατικό που αποτελεί προσωπική εμπειρία του δημοσιογράφου του Πρώτου ΘΕΜΑτος, Δημήτρη Παγαδάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Παγαδάκη, την οποία μετέφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, την προηγούμενη Τετάρτη ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, συγκρούστηκε με το δικό του στην οδό Τοσίτσα, 200 μέτρα από την οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Ο κ. Παγαδάκης τηλεφώνησε στην Τροχαία, προκειμένου να μεταβεί περιπολικό για την καταγραφή του ατυχήματος, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μεταβούν στην συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στα Εξάρχεια και πρέπει να μετακινήσει ο ίδιος το αυτοκίνητο του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, γιατί έχουν εντολή να μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια.


«Όλα έγιναν περίπου στις εννιάμισι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη συμβολή της Σπυρίδωνος Τρικούπη με την Τοσίτσα. Ενα αυτοκίνητο, παραβίασε stop και έπεσε στο δικό μου»,
περιγράφει ο Δημήτρης Παγαδάκης. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, άνοιξαν οι αερόσακκοι και στα δύο αυτοκίνητα. «Βγήκα με δυσκολία και σε κατάσταση σοκ από το αυτοκίνητο. Τηλεφώνησα στο 100 και άφησα όλα τα στοιχεία μου», περιγράφει ο Δημήτρης Παγαδάκης. Μετά από πέντε λεπτά με καλούν πίσω και υπεκφεύγουν για να μην έρθει περιπολικό. Ταυτόχρονα ένιωθα φόβο από τους διαφόρους που βρίσκονταν στην περιοχή. Δέκα λεπτά αργότερα δέχθηκα και δεύτερο τηλεφώνημα και επαναλήφθηκαν οι υπεκφυγές. Στο τρίτο τηλεφώνημα, ο αστυνομικός μου είπε ότι δεν γινόταν να σταλεί περιπολικό στο συγκεκριμένο σημείο και μου υποδείχθηκε να μεταφέρουμε το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να μπορούν να παρέμβουν». Εν τέλει, οι οδηγοί συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, αλλά η αστυνομία δεν εμφανίσθηκε ποτέ.

«Δεν υπάρχει άβατο ούτε στην πλατεία των Εξαρχείων» υποστήριξε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι «όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει». Πάντως, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντολές από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για μη επεμβάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, υποστήριξε όμως ότι αυτές δίνονται προκειμένου να πληγεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος ότι δεν αφήνουμε την ΕΛΑΣ και την Τροχαία να κάνουν την δουλειά τους και ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να απαντήσω και να διαψεύσω» είπε αρχικά η κυρία Γεροβασίλη για να συνεχίσει: «Η πολιτική ηγεσία, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι σε απόλυτη συνεργασία για την υποβοήθηση στην επιχειρησιακή λειτουργία της αστυνομίας. Δεν έχει απαγορευτεί στην ΕΛΑΣ να κάνει την δουλειά της».

Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε: «Υπάρχουν άνθρωποι στην αστυνομία οι οποίοι προκειμένου να πλήξουν την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα. Αυτό το λένε και κάποιοι που θέλουν να κρύψουν την ανικανότητα τους. Οσοι το εκστομίζουν από την πλευρά της ΕΛΑΣ πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι» ενώ για το περιστατικό που κατήγγειλε ο κ. Λοβέρδος ανέφερε «Θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση για αυτό που μου είπατε. Να δούμε αν κάποιος άλλος – όχι πάντως εγω - είπε σε αξιωματικό της τροχαίας να μην κάνει την δουλειά του».

Η κυρία Γεροβασίλη προκειμένου δε να δείξει ότι δεν θεωρεί άβατο τα Εξάρχεια ανέφερε «Μόλις χθες είχαμε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων., Δεν υπάρχει άβατο ούτε στην πλατεία Εξαρχείων. Όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει».

Τα πυρά της υπουργού κατευθύνθηκαν κυρίως στους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καθώς υποστήριξε πως «Στέλνω την απάντησή μου και σε ορισμένους συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στην δουλειά τους 20 χρόνια. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους συνδικαλιστές αλλά σε ορισμένους. Κάποιοι άλλοι παίρνουν άδειες και πάνε στις δουλειές τους και έχουν τον σεβασμό μου».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template