Μύκονος: «Ξαναχτύπησε» ο εστιάτορας με τα... χρυσά καλαμαράκια - 78 ευρώ το φιλέτο κοτόπουλο!

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019


Επιπλέον, χρέωσε 490 ευρώ για μια αστακομακαρονάδα, 185 ευρώ για μια μπριζόλα και 15 ευρώ για ένα αναψυκτικό!

Του Φρίξου Δρακοντίδη

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές στη Μύκονο, παρά την πτώση σε αφίξεις τουριστών, που παρατηρείται τους δύο τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. 

Οι χρεώσεις σε φαγητό, ποτό και λοιπές υπηρεσίες χαρακτηρίζονται εξωφρενικές, με αρκετούς τουρίστες να φεύγουν από το νησί με μια πικρή γεύση, καθώς συνειδητοποιούν ότι έχουν πληρώσει μια περιουσία για λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εστιατόριο με τα “χρυσά καλαμαράκια”, που έγινε πρώτο θέμα ακόμη και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν μια παρέα Αμερικανών πλήρωσε 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες, με αποτέλεσμα να δημοσιεύσουν την δυσάρεστη εμπειρία τους στον παγκόσμιο online ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor.

Παρά το σάλο που προκλήθηκε, οι ιδιοκτήτες του δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας και ως εκ τούτου, έχουν το δικαίωμα να πουλάνε ακριβά, απευθυνόμενοι, όπως είχαν δηλώσει πριν απο μερικές μέρες, μόνο σε ξένους τουρίστες, που διαθέτουν και το ανάλογο πορτοφόλι.
Και είναι γεγονός. Οι τιμές στη Μύκονο φαίνεται πλέον ότι απευθύνονται μόνο σε ξένους τουρίστες με «χοντρό» πορτοφόλι, οι οποίοι ίσως και να μην έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν σε τέτοια ποσά, καθώς επιπλέον είναι πια και «ψυλλιασμένοι» για το τι τους περιμένει. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο -και αυτή είναι μια θλιβερή διαπίστωση- δεν μπορούν πια να θεωρηθούν ότι απευθύνονται στον μέσο Έλληνα τουρίστα...


Σύμφωνα, λοιπόν, με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει -άκουσον ακουσον- 78 ευρώ.
Δείτε τις αποδείξεις

mykonos-apodeikseis01

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template