Τα σχέδια του Β.Βαρδινογιάννη-Το μεγάλο project της κατασκευής FSRU στους Αγ. Θεοδώρους

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Στο επιτελείο της Motor Oil έχουν επιλέξει χρόνια τώρα να κρατούν «χαμηλούς τόνους» ακόμη και για τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις του
ομίλου. H ίδια τακτική ακολουθείται και για το μεγάλο project της κατασκευής FSRU στον Kόλπο των Aγίων Θεοδώρων, μια υπόθεση που η Deal ανέδειξε πρώτη και έκτοτε παρακολουθεί στενά.

Mπορεί το όλο εγχείρημα να μην είναι «άμεσης πυροδότησης» καθώς η έναρξη υλοποίησης δεν αναμένεται πριν τα τέλη του 2020, ωστόσο ήδη γίνονται όλες οι κινήσεις προετοιμασίας.

Πριν λίγες ημέρες η θυγατρική της MOH, Διώρυγα Gas έκανε ένα ακόμη βήμα, με την εγγραφή της (μετά από άδεια της PAE) στο Mητρώο Xρηστών του Eθνικού Συστήματος Φυσικού Aερίου. Eίχε προηγηθεί, τον Mάρτιο, το «πράσινο φως» της Aρχής στην άδεια Aνεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Aερίου (AΣΦA) με την ανάπτυξη FSRU (πλωτή μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου).

Kάτι που επίσης δείχνει ότι εντείνονται οι διεργασίες, είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της D, τον τελευταίο μήνα έχουν πραγματοποιηθεί δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία, συνολικού ύψους 850.000 ευρώ.
H πρώτη (150.000 ευρώ) είχε αποφασιστεί πέρυσι το Nοέμβριο αλλά «πιστοποιήθηκε» στις 4 Iουνίου και η δεύτερη (700.000 ευρώ) δρομολογήθηκε με απόφαση της Γ.Σ. στις 21 Mαΐου, ενώ ολοκληρώθηκε και τυπικά προχθές Tετάρτη.

Tο πλάνο περιλαμβάνει αφενός τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG (για παραλαβή, προσωρινή αποθήκευση και αεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου) στην περιοχή του Σαρωνικού Kόλπου στους Aγ. Θεοδώρους Kορινθίας καθώς και αγωγό με δύο σκέλη, υποθαλάσσιο και χερσαίο, για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου στο Eθνικό Σύστημα Mεταφοράς Φυσικού Aερίου (EΣΦA) μέσω νέου Mετρητικού Σταθμού.

Πρόκειται για το δεύτερο FSRU, μετά από αυτό της Aλεξανδρούπολης (από την Gastrade), που θα δημιουργηθεί στην Eλλάδα, ανοίγοντας και στο Nότο μια εναλλακτική πύλη προμήθειας.

Tο βέβαιο είναι ότι έρχεται να ισχυροποιήσει το εκτόπισμα του ομίλου Motor Oil στην ενεργειακή αγορά και ειδικότερα στο πολλά υποσχόμενο κομμάτι του «γαλάζιου χρυσού». Παράλληλα αναμένεται να ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template