Κρεσέντο ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Οι επενδυτές προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται - Ράλι ανόδου
με 8% στις τραπεζικές μετοχές
Πλήρης και δυναμική ήταν η επαναφορά της Αθήνας στις 828 μονάδες.

Οι ισορροπίες οι οποίες διαταράχθηκαντις δυο τελευταίες εβδομάδες αποκαταστάθηκε ύστερα απο ένα ράλι του Γενικού Δείκτη με άνοδο 4,58% και τις τράπεζες με άνοδο +8%.
Οι χαμηλές αποτιμήσεις λοιπόν, αλλά και το θετικό κλίμα στην Ευρώπη (βλέπε δηλώσεις για την Γερμανία) επανέφεραν την αγορά στις 830 μονάδες, ίσως μάλιστα πιο γρήγορα απο ότι θα περίμενε κανείς.

Απο την αρχή της συνεδρίασης οι αγοραστές πήραν τα ηνία και προχώρησαν σε αγορές ακυρώνοντας την συσσώρευση των δυο τελευταίων εβδομάδων. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 828,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,58%.

Γιατί, όμως, συνέβη η σημερινή αντίδραση η οποία καθυστερούσε εδω και 10-11 συνεδριάσεις; Τα ξένα funds που δραστηριοπούνται στην Ελλάδα αποφάσισαν να ανακόψουν την πτωτική πορεία - η οποία εν πολλοίς ήταν υπερβολική καθώς οι απώλειες έως 30% στις τράπεζες δεν ήταν δικαιολογημένες.


Τα ίδια funds, κυρίως, απο την Αμερική προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται.Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι, η ελληνική αγορά έχει βιώσει μια δεκαετή κρίση, συνεπώς τα ελληνικά assets, όπως τα ακίνητα είναι υποτιμημένα σε σχέση με τις αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ελληνική αγορά συνεπώς βεβαίως και επηρεάζεται απο την διαφαινόμενη κρίση στις ξένες αγορές, ωστόσο μπορεί και πρέπει να προσελκύσει κεφάλαια απο τις διεθνείς αγορές, όταν αυτές αρχίσουν και διορθώνουν.

Επιπλέον, η ελληνική αγορά βρίσκεται προ αναβάθμισης και άρσης των capital controls ενω η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων ευνοεί αγορές, όπως η ελληνική.

Ράλι 9,92% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,161 ευρώ. Κέρδη 8,89% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,525 ευρώ. Κέρδη 8,13% για την Alpha bank στα 1,45%. Ράλι 6,68% για την Μπέλα στα 15,98 ευρώ. Ράλι 9,51% για την Βιοχάλκο στα 3,915 ευρώ. Κέρδη 6,97% για την Ελλλάκτωρ στα 2,.15 ευρώ. Αντίδραση είχαμε και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση με άνοδο 11,11% της Τράπεζας Αττικής, 10% της Ιντρακάτ, 8,8% της Ιντρακόμ.
Οι συνολικές συναλλαγές ανήλαθν στα 61,9 εκατ. ευρώ. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template