Creta Farms:Τελεσίγραφο τραπεζών προς αδελφούς Δομαζάκη: «Ή βάζετε ενέχυρο τις μετοχές σας ή στέλνετε στην ανεργία πάνω από 800 οικογένειες»

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση διάσωσης της Creta Farms, μετά και την αναπάντεχη τροπή που φαίνεται να παίρνουν οι διαπραγματεύσεις της
εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης έως ότου ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν βήμα πίσω και επιμένουν πως η μοναδική λύση για την εκταμίευση των πρόσθετων κεφαλαίων είναι να βάλουν τα αδέλφια Mάνος και Τάκης Δομαζάκης, ως βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, ενέχυρο τις μετοχές τους.

Μάλιστα, ανώτατη τραπεζική πηγή, μιλώντας στο mononews.gr , ξεκαθαρίζει ρητά και κατηγορηματικά πως η ενεχυρίαση των μετοχών τους είναι μονόδρομος εάν θέλουν η εταιρεία να πάρει δάνειο-γέφυρα μέχρι να τελεσφορήσει η προσπάθεια εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή.

Επιπλέον, απορρίπτει οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, όπως για παράδειγμα να δοθούν ενέχυρο τα εμπορικά σήματα της Creta Farms. Τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κοστολογούνται στα 50 εκατ. ευρώ.


«Τέλος τα ψέμματα. Οι Δομαζάκηδες πρέπει να αποφασίσουν άμεσα. Αν πραγματικά θέλουν να σώσουν την εταιρεία και ορισμένες θέσεις εργασίας (περίπου το 50% του συνόλου), τότε θα πρέπει να πάρουν το δάνειο με ενέχυρο τις μετοχές τους. Τελεία και παύλα. Διαφορετικά θα φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της άμεσης πτώχευσης της εταιρείας και θα έχουν στείλει στην ανεργία πάνω από 800 οικογένειες και πλήθος άλλων προμηθευτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Κρήτη», σημειώνει χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


Η παραπάνω αντίδραση έρχεται μετά την καταρχάς άρνηση των αδελφών Δομαζάκη να βάλουν ενέχυρο τις μετοχές τους
. Μάλιστα, η πλευρά του Μάνου Δομαζάκη έκανε γνωστή την άρνησή του και στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, το πρωί της Δευτέρας.

Να σημειωθεί πως η κρητική αλλαντοβιομηχανία, παρά τη συμφωνία των βασικών μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες πριν από περίπου 3 εβδομάδες για τη διάσωση της, εξακολουθεί να κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις αναφέρουν πως η Creta Farms βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και χρειάζεται επειγόντως πρόσθετη χρηματοδότηση τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ για να κρατηθεί όρθια μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, την καταληκτική ημερομηνία βάσει του MoU για την εξεύρεση επενδυτή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Creta Farms έχει ζητήσει από τις τράπεζες δάνειο ύψους μεταξύ 8 και 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διατηρήσει εν λειτουργία την εταιρεία και την παραγωγή ζωντανή.

Όλα δείχνουν πως η προσπάθεια διάσωσης της Creta Farms βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αναφορικά με την τύχη της, ακόμη και το ενδεχόμενο μιας άτακτης πτώχευσης. Και αυτό παρότι, όπως λέγεται, υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template