ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ O Stelios έχασε απλά μία μάχη

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Έχασε απλά μία μάχη. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι ο Stelios θα επιστρέψει πιο αποφασισμένος από ποτέ. Μιλάμε για τον πανέξυπνο
Κύπριο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Στέλιο Χατζηιωάννου ο οποίος έχασε τον έλεγχο του ξενοδοχειακού βραχίονα της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας στη μάχη με ένα καναδικό συνταξιοδοτικό fund και Λουξεμβουργιανούς επενδυτές.

Ο ιδρυτής της easyJet έδωσε μάχη για τον έλεγχο της easyHotel εναντίον της λουξεμβουργιανής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να “κλέψει” τον εισηγμένο ξενοδοχειακό όμιλο “κάτω από την μύτη των άλλων επενδυτών”.

Η ομάδα του Χατζηιωάννου επιβεβαίωσε στο Forbes ότι η λουξεμβουργιανή κοινοπραξία απέκτησε το 50% που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχειακού ομίλου.

Την περασμένη εβδομάδα, το fund ICAMAP σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge κατέθεσαν προσφορά εξαγοράς της easyHotel αποτιμώντας την στα 168 εκατομμύρια δολάρια (138,7 εκατομμύρια λίρες) και αύξησε το ποσοστό του πάνω από το 44%. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων χαμηλού κόστους διαθέτει σήμερα 36 μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Η κοινοπραξία απέκτησε τον έλεγχο του 50% της easyHotel την Τετάρτη, αποκρούοντας τις προσπάθειες του Χατζηιωάννου να εμποδίσει την εξαγορά μέσω αύξησης του μεριδίου του στην easyHotel PLC από το 27,5% σε μόλις κάτω από 30%.

Ο απογοητευμένος δισεκατομμυριούχος σε δήλωσή του ανέφερε: “Καταφέραμε να βρούμε μόνο 10.000 μετοχές στις 95 πέννες και παρά την αύξηση της προσφοράς στις 96 πέννες δεν καταφέραμε να βρούμε άλλους πωλητές πρόθυμους σε αυτή την τιμή”

Η αδυναμία να βρεθούν περισσότεροι πωλητές στις 95 πέννες “αποδεικνύει ότι η πραγματική αξία της easyHotel σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στην προσφορά της ICAMAP”, υποστηρίζει ο Χατζηιωάννου, ενώ συνεχίζει λέγοντας: “Ζητώ από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην απόρριψη της τρέχουσας προσφοράς των 95 πεννών όπως έκανα εγώ για το σύνολο του μεριδίου μου.”



Ο Στέλιος έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Το 2000, η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – παραμένοντας ο ίδιος και η οικογένεια του οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 37%. (Η easyJet συγκαταλέγετε στη λίστα των FTSE-100, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την εμπορική της αξία.)

Ο Στέλιος διατηρεί τα δικαιώματα της ονομασίας ‘easy’ (συμπεριλαμβανομένης της easyJet) στην ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων, easyGroup, με έδρα το Μονακό και το Λονδίνο. Από τότε έχει επεκταθεί σε νέους τομείς – όλοι αφιερωμένοι στο να προσφέρουν στους καταναλωτές την αρχή της εταιρείας «more value for less» ή «περισσότερη αξία με λιγότερο τίμημα». Αυτοί περιλαμβάνουν εταιρείες όπως: easyBus, easyHotel, easyCar, easyOffice και easyGym – προσδίδοντας εισοδήματα μέσω πνευματικών δικαιωμάτων στην easyGroup. Περισσότερες νέες και συναρπαστικές επιχειρήσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2014 και το μέλλον. (Λεπτομέρειες στο www.easy.com)

Πριν την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας, ο Στέλιος δημιούργησε τη ναυτιλιακή εταιρεία Stelmar το 1992 – με την οικονομική ενίσχυση του πατέρα του Λουκά – που υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής. Η Stelmar εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001 και στη συνέχεια πωλήθηκε το 2005, τέσσερις φορές από την αρχική τιμή της μετοχής.

Το 2006, στην ηλικία των 39 ετών, ο Στέλιος έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την ΗΜ Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα. Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Είναι απόφοιτος του London School of Economics και έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα τόσο στο Μονακό όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του να δίνει πίσω στην κοινωνία, με μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί της Κύπρου ώθησε τον Στέλιο να δημιουργήσει το πρόγραμμα “φαγητό από καρδιάς” στη Λεμεσό- μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που προσφέρει ένα δωρεάν μεσημεριανό σνακ σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Στο μέλλον σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα κέντρα διανομής στη Λευκωσία και την Αθήνα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το www.stelios.com.

Ο Στέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου του 1967 και ζει στο Μονακό.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template