Αυτό το πουά φόρεμα εκτίναξε τις πωλήσεις του Ομίλου Inditex (Zara)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα πουά φόρεμα, που προκάλεσε αίσθηση φέτος το καλοκαίρι, στάθηκε ικανό, σύμφωνα με τους αναλυτές, να εκτινάξει τις πωλήσεις του ομίλου
Inditex, στον οποίο ανήκει και η αλυσίδα Zara.

Ο όμιλος Inditex παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 7%, παρά τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στο λιανεμπόριο.
Ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 12,8 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, ενώ τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7% και ανήλθαν σε 7,3% δισ. ευρώ. Τα EBTDA αυξήθηκαν 8% στα 3,4 δισ. ευρώ.


Η Inditex κάνει τους τελευταίους μήνες άνοιγμα σε νέες αγορές, με το zara.com να ανοίγει και στη Βραζιλία τον περασμένο Μάρτιο. Δύο μήνες μετά ανακοίνωσε ότι ανοίγει τη δυνατότητα αγορών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός τους, σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

Το πουά φόρεμα που κόστιζε 39,99 στερλίνες είχε τόση πέραση φέτος το καλοκαίρι που δημιουργήθηκε για χάρη του ειδικός λογαριασμός στο Instagram
. Οι αγοραστές του υποστηρίζουν ότι είναι άνετο και εύκολο είτε είσαι ψηλός είτε κοντός, λεπτός ή μη και μπορεί να φορεθεί στην παραλία, σε γάμο ή στη δουλειά. Το συγκεκριμένο ρούχο είχε τόση απήχηση που έγινε… λατρεία. Ξεπούλησε επανειλημμένα, ενώ οι γυναίκες που το αγόρασαν σταμάτησαν να ενοχλούνται όταν έβλεπαν άλλες και άλλες να το φορούν, γιατί κατά κάποιον τρόπο ένιωθαν ότι ανήκαν στο ίδιο κλαμπ.


«Εξακολουθούμε να ευνοούμε την Inditex για το ισχυρό επιχειρηματικό της μοντέλο το οποίο είναι σχετικά ολοκληρωμένο και ευέλικτο», παρατηρεί ο Ρίτσαρντ Τσαμπερλέιν της RBC Europe. Προσθέτει μάλιστα ότι η αποτίμησή της φαίνεται ελκυστική σε σύγκριση με άλλες, αντίστοιχες εταιρείες λιανικής.

Η απόφαση της Inditex να προχωρήσει στο άνοιγμα νέων καταστημάτων σε τόσο πολλές νέες αγορές πάει κόντρα στο ρεύμα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο λιανεμπόριο όπου πολλές εταιρείες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα μισθολογικά και φορολογικά βάρη που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ακολουθεί φθίνουσα πορεία με τους καταναλωτές να προτιμούν τις αγορές μέσω Διαδικτύου.

Για τους αναλυτές της Citi Άνταμ Κοχρέιν και Μάθιου Γκάρλαντ, αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση είναι γιατί τα μεικτά περιθώρια κέρδους του ομίλου εμφανίζονται αδύναμα χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και με τις συγκρίσιμες πωλήσεις να κινούνται σε ισχυρά επίπεδα.

Το πουά φόρεμα   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template