Έλον Μασκ: Κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 2 δισ. μέσα σε 24 ώρες

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Με θετικό πρόσημο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, σύμφωνα με την δημοσίευση των
οικονομικών αποτελεσμάτων που προκάλεσαν έκπληξη με την κερδοφορία που παρουσίασε η εταιρεία.

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Tesla έκαναν άλμα 20% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, οδηγώντας τις στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο. Η αύξηση της τιμής της μετοχής της έκανε μέσα σε μία μέρα τον Έλον Μασκ πλουσιότερο κατά 2 δισ. δολάρια, ενώ τους αντιπάλους του, φτωχότερους κατά 1.4 δισ. δολάρια συνολικά .


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Tesla, στο γ’ τρίμηνο καταγράφηκαν:

– Προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή: 1,86 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για απώλειες: 0,42 δολάρια.
– Έσοδα: 6,3 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 6,33 δισ. δολάρια.


Το Business Insider αναφέρει ότι η στρατηγική της εταιρίας δεν ήταν εσωστρεφής για να καταφέρει αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς τα έσοδα για το γ΄τρίμηνο του 2019 είναι μειωμένα κατά περίπου 1 δισ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. «Ο Μασκ αναγκάστηκε να “σφίξει το ζωνάρι” και να χρησιμοποιήσει το πιο παλιό επιχειρηματικό κόλπο, κόβοντας δρόμο προς την κερδοφορία» αναφέρει το περιοδικό.

Κάποιοι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως δεν πρόκειται για «κόλπο»: «Μια εταιρεία με έσοδα 6 ή 7 δισ. κάθε τρίμηνο, με πενιχρό κέρδος που ανοίγει ολοένα την ψαλίδα του χρέους της προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ελλείψεις δεν είναι μια εταιρεία-φαινόμενο. Είναι μια σταθερή επιχείρηση, η αξία της οποίας δεν θα υπερβεί τα 50 δισ. δολάρια» αναφέρουν.

Είτε ωστόσο η Tesla εξελιχθεί σε φαινόμενο είτε όχι (σ.σ.: Η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στους επενδυτές πολλά πράγματα να περιμένουν. Κυκλοφόρησε ένα τεύχος ενημέρωσης των επενδυτών, 28 σελίδων, γεμάτο από φωτογραφίες του νέου εργοστασίου στη Σανγκάη, στο οποίο η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή) ο Μασκ μπορεί να τρίβει προς το παρόν τα χέρια του. Διατηρεί το 22% των μετοχών και αν διατηρήσει θετικό πρόσημο στα επόμενα τρίμηνα, θα καταφέρει να αυξήσει την αξία της βιομηχανίας του και τις προοπτικές της.

Υπενθυμίζεται πως η Tesla ανακοίνωσε πως προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στο πολυαναμενόμενο Model Y crossover, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template