Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η αγορά τις ζημίες στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Σοκ προκαλούν οι απώλειες 114 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τζίρου που υπέστη για το 2018 η ΑΒ Βασιλόπουλος την ίδια στιγμή που ο τζίρος του
ομίλου Σκλαβενίτη ξεπερνούσε τα 3 δις ευρώ.

Από την Αθηνά Δημητρίου

Οι απώλειες της αλυσίδας ΑΒ κάτι δείχνουν για την πραγματική εικόνα των ελληνικών νοικοκυριών σ΄ένα παγκόσμιο περιβάλλον μοιάζει ανέτοιμο να υποδεχθεί το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας κρίσης η οποία βρίσκεται προ των πυλών καθώς ο Πάουελ της FED παλεύει να αποσοβήσει την έκρηξη νέας Lehman Brothers.

Ένας δύσκολος χειμώνας λοιπόν χειμώνας περιμένει τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς το τοπίο στη παγκόσμια οικονομία είναι κάτι παραπάνω από ρευστό.

Με βάση τον ισολογισμό που δημοσίευσε η αλυσίδα ΑΒ, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 2 δις. ευρώ, διαμορφούμενες στα 1,986 δις. ευρώ από 2,1 δις. ευρώ που ήταν το 2017, δηλαδή μειώθηκαν κατά 5,42%.


Υπό πίεση και τα κέρδη προ φόρων τα οποία υποχώρησαν στα 54 εκατ. ευρώ από 88,5 εκατ. ευρώ αλλά και τα κέρδη μετά από φόρους τα οποία μειώθηκαν στα 34,6 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών 57,5 εκατ. ευρώ το 2017. Σε ότι αφορά τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων αυτά μειώθηκαν στα 130,17 εκατ. ευρώ από 152,98 εκατ. ευρώ το 2017.

Εν αντιθέσει με τα οικονομικά της αποτελέσματα ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της για μια ακόμη χρονιά αυξήθηκε με αποτέλεσμα στο τέλος του 2018 να απασχολεί 14.132 άτομα από 14.092 άτομα που απασχολούσε στο τέλος του 2017.
Η “ρευστότητα” που παρείχε η Fed τέσσερις φορές μέσα σε πέντε ημέρες στην διατραπεζική αγορά, παρά το γεγονός ότι στην ίδια αγορά υπάρχει βεβαιωμένη πλεονάζουσα ρευστότητα της τάξης του 1,3 τρισ. δολ, έχει προκαλέσει μία “βουβή” ανησυχία καθώς το μοναδικό γεγονός – ανεξαρτήτως αιτίας – που μπορεί να την έχει καταστήσει αναγκαία είναι ότι η διατραπεζική “δεν εμπιστεύεται” πλέον κάποιους εταίρους της…

Ο κ. Πάουελ σκέπασε αυτό το ξαφνικό πρόβλημα με ένα μανδύα προσφοράς κεφαλαίων που ξεπέρασε τα 200 δισ. δολ μέσα σε λίγα 24ωρα.
Σύντομα θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του… 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template