Στα άδυτα της hyper luxurious έπαυλης του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Έχοντας «χτίσει» μαζί με τον Bill Gates τον τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft, ο Paul Allen υπήρξε για χρόνια ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη. Όταν
έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 65 ετών, στις 15 Οκτωβρίου του 2018, «χτυπημένος» για τρίτη φορά από λέμφωμα Non Hodgkin, έναν καρκίνο που ξεκινά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λεμφοκύτταρα, η περιουσία του άγγιζε τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια και περιελάμβανε ακίνητα, αθλητικές ομάδες, super-yachts, κοινωφελείς οργανισμούς και συλλογές τέχνης. 

Οι κληρονόμοι του, κυρίως η αδερφή του, Jody Allen, καθώς δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά, ξεκίνησαν να εκποιούν αυτή την τεράστια περιουσία, κάνοντας παράλληλα πολλές δωρεές σε ιδρύματα, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. 
Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, o Allen μόνο το 2017 είχε δωρίσει για κοινωφελείς σκοπούς 95 εκατομμύρια δολάρια.



Ο Allen, εκτός των άλλων, είχε μεγάλη αγάπη στα ακίνητα, επενδύοντας στο συγκεκριμένο κλάδο κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης
Για τον εαυτό του είχε φροντίσει να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή έπαυλη στο Atherton, στην κομητεία San Mateo της Καλιφόρνιας, στην ακριβότερη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

Αν και ο ίδιος ταξίδευε συνέχεια, στο 1.950 συνολικών τετραγωνικών «κάστρο» του περνούσε τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές του, έχοντας φροντίσει ο ίδιος για την κατασκευή του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή έπαυλη «πνιγμένη» μέσα σε ένα κατάφυτο από ψηλά δέντρα οικόπεδο, τριών επιπέδων μαζί με τον πλήρως λειτουργικό υπόγειο χώρο, με 13 υπνοδωμάτια, στο σύνολο τους, τεράστια πισίνα, αμέτρητα καθιστικά και τραπεζαρίες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ξενώνα, πλήρως εξοπλισμένο κινηματογράφο, πανέμορφα κιόσκια μέσα στο πράσινο, κελάρια, γυμναστήριο, γκαράζ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για ένα ακίνητο σημερινής αξίας 41,488 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Μάλιστα, τόσα ακριβώς απαιτούνται για την αγορά του, καθώς η έπαυλη του Allen βρίσκεται και επισήμως τις τελευταίες εβδομάδες στις λίστες των προς πώληση ακινήτων της Καλιφόρνιας.



Εσωτερικά, η έπαυλη του Allen αποτελεί επιτομή της σύγχρονης αισθητικής, καθώς ο ίδιος ο δημιουργός της ήταν ένας άνθρωπος λεπτεπίλεπτος στα γούστα, απέφευγε μετά μανίας τις υπερβολές αλλά και τη δημοσιότητα και είχε πάθος με τη μοντέρνα τέχνη. Όλοι οι χώροι που δημιούργησε λούζονται από φυσικό φως μέσα από τεράστιες οροφής-δαπέδου τζαμαρίες, ενώ ακόμα και στις κουζίνες, εκτός φυσικά από τα μπάνια, φρόντισε να χρησιμοποιήσει σαν επένδυση πανάκριβα μάρμαρα, ώστε να ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ακτίνες του ήλιου. Ο 65χρονος είχε επίσης επιμεληθεί προσωπικά τον τρίτο όροφο της οικίας του, δημιουργώντας μία ονειρική -αλλά μοντέρνας αισθητικής- κρεβατοκάμαρα, με ιδιωτικό σαλόνι και καθιστικό, δωμάτιο-ντουλάπα με όλα του τα ρούχα και υποδήματα, οροφή με ξύλινα δοκάρια και με κομψή σύγχρονη επίπλωση.




Να θυμίσουμε ότι ο Paul Allen έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου του 2018. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει πως πάσχει από το λέμφωμα Non Hodgkin, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως το είχε νικήσει το 2009. Στην λιτή εξομολόγηση του δήλωνε αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσει και αυτή τη φορά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε…




























Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template