Δεύτερη πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο της Αγγ.Φράγκου. Πειρατές απήγαγαν 19 ναυτικούς

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Πειρατές απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος του τάνκερ VLCC, Nave Constellation (κατασκευής 2010), το οποίο ανήκει στο στόλο της Navios Maritime Acquisition,
συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας Dryad Global, συνέβη κοντά στη Νιγηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν πειρατές επιτέθηκαν στο χωρητικότητας 297,000-dwt πλοίο, και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους 19 μέλη του πληρώματος (18 Ινδούς και έναν Τούρκο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν στο πλοίο ακόμη επτά μέλη του πληρώματος.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.
Η διαχειρίστρια εταιρεία Anglo-Eastern και η Navios επισήμαναν ότι η εγκληματική συμμορία πήρε μαζί της 19 από τα μέλη του πληρώματος ως ομήρους, ενώ επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και είχαν την εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση για να περιμένουν την άφιξη ενός πλοίου υποστήριξης. Δεν σημειώθηκε ρύπανση ή βλάβη στο τάνκερ.


Το πρωταρχικό μέλημα των εταιρειών είναι τώρα η ασφαλής και έγκαιρη επιστροφή των 19 μελών του πληρώματος.


Όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την πρόωρη απελευθέρωσή τους, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Οι οικογένειες εκείνων που έχουν απαχθεί από τους πειρατές ενημερώνονται για την εξέλιξη της κατάστασης», πρόσθεσαν.
Οι αναλυτές της Dryad Global, επισήμαναν ότι πρόκειται για το έκτο περιστατικό ασφαλείας και το τέταρτο κρούσμα απαγωγής εντός του 2019, στην περιοχή 30 ναυτικών μιλίων από το νοτιοανατολικό όριο της ΑΟΖ της Νιγηρίας.

«Αυτό αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση μίας σειράς συμβάντων που κορυφώνονται και που εκτιμάται ότι πραγματοποιούνται από μια πειρατική ομάδα δράσης με επαρκείς πόρους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα λειτουργεί από ένα ή περισσότερα πλοία», πρόσθεσαν.

«Εκτιμάται ότι αυτή η ομάδα γνωρίζει την περιορισμένη ασφάλεια που υπάρχει πέρα από την ΑΟΖ της Νιγηρίας και επιδιώκει να εκμεταλλευτεί επιχειρήσεις που εκτελούν μεταφορές από τις πετρελαϊκές υποδομές που βρίσκονται κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της ΑΟΖ της Νιγηρίας και εντός του καναλιού 60 ναυτικών μιλίων μεταξύ της νιγηριανής ΑΟΖ και του νησιού Bioko». 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template