ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ: Μετά τα κοτόπουλα,στροφή και στο κόκκινο κρέας

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μετά τα κοτόπουλα η Νιτσιάκος ετοιμάζεται να κάνει εντυπωσιακή όπως σχεδιάζει στροφή και στο κόκκινο κρέας. Η Νιτσιάκος, στρέφει το ενδιαφέρον της και εστιάζει στην
αγορά νωπού αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος. Ήδη μετά από διετή έρευνα έχει τα πρώτα αποτελέσματα όσον αφορά το αρνίσιο κρέας και προχωρά σε πιλοτική εκτροφή 150 βοοειδών. Σύμφωνα με την κ. Νιτσιάκου την προσεχή τριετία θα δημιουργηθούν μονάδες εκτροφής και τυποποιητήριο κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων.

Πέρα από τον κλάδο του τροφίμου ωστόσο (όπου σήμερα κατέχει το 35% της αγοράς όσον αφορά το λευκό κρέας) η Νιτσιάκος σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες και στον τομέα των ζωοτροφών, παράγοντας και προμηθεύοντας μεγάλες ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες με ιχθυάλευρα.


Ο νέο επενδυτικός κύκλος και το άνοιγμα στην αγορά σηματοδοτεί νέα πορεία για την επιχείρηση η οποία μέσα στο 2019 πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές αφορούσαν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης.

Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λημμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Παράλληλα, μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Για την τριετία 2020-2022 η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ενισχύοντας υφιστάμενους και νέους κλάδους δραστηριότητας. Σύμφωνα με την Μ. Νιτσιάκου, εμπορική διευθύντρια του ομίλου, το capacity στα σφαγεία και τυποποιητήρια λευκού κρέατος (κυρίως κότοπουλο) έχει εξαντληθεί.

Σήμερα, η εταιρία παράγει 1 εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αλλά και για τις εξαγωγές που πραγματοποιεί στην Ιταλία. 

Η ζήτηση μάλιστα από τη γείτονα αγορά υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνάμεις της Νιτσιάκος, η διοίκηση της οποίας εκτιμά ότι με τις νέες επενδύσεις θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες παραγγελίες και να καλύψει και την αγορά της Βόρειας Ιταλίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση δυναμικότητας στα 5.000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης στην κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Νιτσιάκος το 2019 κλείνει με κύκλο εργασιών της τάξης των 370 εκατ. ευρώ έναντι 345 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2020, δεδομένης της αύξησης της δυναμικότητας της παραγωγής της αλλά και της ένταξης σταδιακά νέων δραστηριοτήτων.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template