Νέοι τουρκικοί χάρτες διεκδικούν μέχρι την Θεσσαλονίκη: «Ήμασταν ξυπόλυτοι, τώρα με τεθωρακισμένα» (φωτό)

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Νέοι χάρτες που δείχνουν ακόμη και τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από ανώνυμους τουρκικούς
λογαριασμούς. Η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν πριν από κρίσιμες τουρκικές επεκτατικές ενέργειες.

Με κόκκινο χρώμα

Ο πιο πρόσφατος χάρτης παρουσιάζει με κόκκινο χρώμα, ως ισλαμο-τουρκικές, μεγάλες χερσαίες εκτάσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το sigmalive, στην τουρκική επικράτεια εντάσσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, τα μισά νησιά του Αιγαίου, ολόκληρη τη Θράκη, τη μισή Βουλγαρία, ολόκληρη τη βόρεια Συρία, κυρίως τις περιοχές που διεκδικούν οι Κούρδοι, περιοχές της Γεωργίας και του Ιράκ. Επίσης, ολόκληρη η Κύπρος εντάσσεται στην Τουρκία.

Τους χάρτες συνοδεύει κείμενο που αναφέρει πως «χθες πολεμήσαμε για τη Σμύρνη, τη Θράκη, την Αλεξανδρέττα, την Κύπρο. Σήμερα πολεμούμε για το Χαλέπι και την Ανατολική Μεσόγειο. Αύριο, για την Ρωμυλία και το Μπατούμι της Γεωργίας. Ημασταν ξυπόλυτοι, τώρα πάμε με τεθωρακισμένα». Το tweet κλείνει με την εξής δήλωση: «Δεν ξεχνάμε το Misak-ı Millî».


Dün,İzmir,Trakya,Hatay,Kıbrıs için savaştık.

Bugün,Halep ve Doğu Akdeniz için savaşıyoruz.

Yarın Rumeli,Batum için savaşacağız. Yalın ayak sürüldük,tanklarla geri döneceğiz.

Mısak'ı Milli'yi unutmadık unutturmayacağız. ...

Προβολή εικόνας στο Twitter

55 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 Ο «Εθνικός Ορκος
Το Misak-ı Millî είναι ο «Εθνικός Ορκος», σειρά έξι αποφάσεων που έλαβε η Οθωμανική Εθνοσυνέλευση κατά την τελευταία της σύγκληση, στις αρχές του 1920.

Η ακόλουθη φράση του Κεμάλ κάνει πλήρως αντιληπτή την ουσία του «Εθνικού Ορκου»: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misak-ı Millî. Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά, καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη».

Είναι ενδεικτικό πως το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της πρωθυπουργίας της Τουρκίας φέρει το όνομα «Εθνικός Ορκος».Ο λογαριασμός που ανάρτησε τα πιο πάνω ονομάζεται «Barbarossa». Ο Μπαρμπαρόσα, που στα ιταλικά σημαίνει «κοκκινογένης», ήταν το παρατσούκλι του Khayr al-Din, γνωστού και ως Khidr, βέρβερου πειρατή και μετέπειτα ναυάρχου του οθωμανικού στόλου.

Με δική του πρωτοβουλία, η Αλγερία και η Τυνησία έγιναν περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο πατέρας του Khidr ήταν Τούρκος που γεννήθηκε στην τότε κατεχόμενη Λέσβο.

Το μίσος

Το μίσος αυτού και του αδελφού του Aruj κατά των Ισπανών και των Πορτογάλων τον ώθησε μεταξύ 1505-1511 να εντείνουν τις πειρατικές τους δραστηριότητες.

Με τη βοήθεια Τούρκων και Μουσουλμάνων μεταναστών ήθελαν να ελέγξουν τη βόρεια Αφρική. Υπό τον φόβο αντεπίθεσης των Ισπανών, πρόσφερε εκδούλευση στον Σουλτάνο και κατέλαβε το Αλγέρι το 1529, μεταβάλλοντάς το σε οθωμανικό κέντρο απ’ όπου εκπορευόταν η πειρατεία στην Ευρώπη.

Η τακτική κυκλοφορίας χαρτών από αδιευκρίνιστες πηγές για τη δημιουργία εντυπώσεων εντάθηκε τον τελευταίο καιρό από πλευράς Τουρκίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όπως μετέδωσαν «SigmaLive» και «Σημερινή», άλλοι χάρτες παραπληροφόρησης και προπαγάνδας «εξαφάνισαν» Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη και Κύπρο, ενώ οι προπαγανδιστικοί χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας» προηγήθηκαν της υπογραφής του παράνομου μνημονίου Σάρατζ-Ερντογάν.

Προηγήθηκαν οι χάρτες

Επίσης, όπως αναλύθηκε παλαιότερα στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», πριν την κατάληψη εδαφών της Συρίας, προηγήθηκε η κυκλοφορία τουρκικών χαρτών που μιλούσε για «Δυτική Τουρκμενία».


Το ίδιο έγινε και στην Κύπρο, με τους διχοτομικούς χάρτες για «τουρκοκυπριακή βόρεια Κύπρο» να κυκλοφορούν από το 1957, προετοιμάζοντας το έδαφος για την Τουρκανταρσία του 1964 και την εισβολή του 1974.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template