ΦΑΡΑΤΖ ΕΛ ΜΑΧΝΤΑΟΥΪ – Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε» λένε μαζί Χαφτάρ και Μαχντάουϊ κι η συγκλονιστική εκμυστήρευση τους καταλήγει σε μένα!

Του Πέτρου Κασιμάτη
Λίγο πριν μπει σε ενα απο τα κρίσιμα ραντεβού του στην Αθηνα ο Λίβυος ηγέτης Χαλίφα Χαφτάρ, συνάντησα τον εξ απόρρητων του αρχηγό του Λιβυκού Στόλου Φαράτζ ελ Μαχντάουϊ κι η κουβέντα μαζί του είχε ενδιαφέρον. Ολόγυρα πάνοπλοι της αντιτρομοκρατικής, ένα επίλεκτο τμήμα της Ζ’ ΜΑΚ, αστυνομικοί επιχειρησιακοί της αντιτρομοκρατικής, επιτελείς της ΕΥΠ -μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τον αρχηγό του Εθνικού Λιβυκού Στρατού στρατάρχη Χαφταρ και τον φιλέλληνα ναύαρχο Μαχντάουϊ που είναι Νο2 στην ιεραρχία όσων εμπιστεύεται σε αυτή την Αργοναυτική εκστρατεία που ξεκίνησε.

Τέσσερα F-16 block50 σηκώθηκαν απ τη βάση τους μόλις το αεροσκάφος του Χαφτάρ εισήλθε στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση από πλευράς των Τούρκων συγκεκριμένοι. Το ίδιο και οι κίνδυνοι. Να σημειώσουμε ότι για την συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνονται 2 μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ, τέσσερα, με πιλότους που καθημερινά βρίσκονται στη φωτιά!
Αγέρωχος, άφοβος, ξερακιανός, δεινός βατραχάνθρωπος λένε όσοι τον ξέρουν, ο Μαχντάουϊ εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών κι απέκτησε εδω στην Ελλάδα μόνον φίλους. Άνοιξε τα χαρτιά του στον υπογράφοντα κι ένοιωσε ευχάριστη έκπληξη οταν τον ρώτησα για τη Ναυτική Ιστορία κι αν στους Αρχαίους χρόνους θαύμαζε κάποια συγκεκριμένη πολεμική μηχανή….
– Είσασταν με τους Αθηναίους η με τους Σπαρτιάτες;
-Διδαχθήκαμε πολλά από την αρχαία Ελλάδα. Εγώ ήμουν πάντοτε με την πλευρά των Αθηναίων!
– Δεν εχω αμφιβολίες πως σας γοήτευσε το «Μέγα της θαλασσης κράτος» του Θεμιστόκλη. Αλλά ξέρω πως η χώρα σας είναι ένα απέραντο Ελληνικό μουσείο!

– Σε πεντε πόλεις στη Λιβυη υπάρχουν αρχαία θέατρα, ναοί, θησαυροί της κλασικής περιόδου και μεταγενέστερα και όλα μαρτυρούν την παρουσία την Ελληνική. Δεν θα το πιστέψετε. Όσα Ελληνικά ίχνη υπάρχουν στη χώρα μου τη Λιβυη , δεν βρίσκονται σε αντίστοιχες ποσότητες στην Ελλαδα σήμερα.
– Οταν δηλώνει κάτι ο στρατάρχης Χαφταρ η εσείς, ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση του Ταγιπ Ερντογάν…
– Κοιτάξτε, ο Ερντογαν είναι ένας κανίβαλος!! Θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κοσμο. Τώρα θέλει να απλωθεί βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή!


– Κι ένας απ τους ελάχιστους που αυθαδίασαν στο πρόσωπο του είναι ο Χαλιφα Χαφτάρ…– Είμαστε πολεμιστές!!


-Σας λέει συνεχώς ο Χαφταρ η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε…
-Ναι , αν δεν νικήσουμε τον ISIS και τον Ερντογαν θα πεθάνουμε. Ο Χαφταρ μου επαναλαμβάνει συνεχώς, η Λιβυη για τους Λίβυους. ΚΙ αυτό το λέει γιατί ειναι αισιόδοξος. Ξέρει οτι η χώρα σας και ο Ελληνικός λαός ειναι δίπλα μας. Και πιστεύει πως θα νικήσουμε τους Τούρκους. Κύριε Κασιμάτη ξέρουμε τα χώματα της πατρίδας μας. Αυτοί ήρθαν να τα καταλάβουν.Ειμαστε σχεδον μέσα στην Τρίπολη. Ειναι το ίδιο σαν να σας λέω ότι η Τρίπολη είναι στα χέρια μας…..


-Ναύαρχε, είναι υπερβολικά αισιόδοξο αυτό που λέτε γιατί αν θέλατε ν α καταλάβετε οριστικά την Τρίπολη με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς θα την είχατε καταλάβει. Αλλα ξέρω οτι ο Χαφτάρ οπως κι εσείς έχετε εγγόνια, έχετε ευαισθησίες, δεν μπορείτε να σκοτώνετε αμάχους….
– Έχετε δίκιο σε οσα λέτε. Μόνον να προσθέσετε κάτι. Στην Τρίπολη ζουν δικοί μας άνθρωποι. Που ανήκουν στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό. Εγώ για παράδειγμα είμαι από την Τρίπολη, ο πατέρας μου κι ο παππούς μου ζούσαν εκεί. Οι ρίζες μου είναι πάνω απο 200 χρονια στην Τρίπολη.Τότε που εσείς κάνατε την επανάσταση του 1821 διωχνοντας τους Τούρκους, εμείς στην οικογένεια μου ζούσαμε στην Τρίπολη. Ξέρουμε τα χώματα μας . Για αυτό θα νικήσουμε τους Τούρκους.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template