Αστακός: Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο κοκαΐνης

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ένας απο τους εννέα καταζητούμενους, ο μοναδικός Έλληνας που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με την κατάσχεση του ενός τόνου και
διακοσίων κιλών στον Αστακό, πριν από περίπου ένα μήνα, εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και εξεταζεται.

Ο εντοπισμός του έγινε στο κέντρο της Αθήνας και, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκάλυψε το protothema.gr, είχε περιφερειακο ρόλο στο καρτέλ. Ουσιαστικά, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα λεφτά στους δύο «undercover» αστυνομικούς που, με ενα σχέδιο που θυμίζει... Miami Vice, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα και για σχεδόν δύο χρόνια να ζουν με τους «βαρόνους».

Πρόκειται για μία απο τις μεγαλυτερες επιτυχίες της Διωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αφού για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να στηθεί ενα κινηματογραφικό σκηνικό, που διαδραματίστηκε σε τρεις ηπείρους και η εντυπωσιακή πλοκή του ξεπερνά ακόμη και το σενάριο του «Miami Vice». Ολες οι λεπτομέρειες ξεδιπλώθηκαν μέσα απο τη δικογραφία που παρουσίασε το protothema.gr.

Δύο undercover αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραιβική για να φέρουν τα 1.200 κιλά της «λευκής κυρίας», αξίας 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με σκοπο να «χιονίσουν» όλη την Ευρωπη. 

Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ», ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του, που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Στις 24 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουν στην κατοχή τους περίστροφο, τρία πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εκτος απο τον «περιφερειακο» Ελληνα, εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template