Στους 32 ανέρχονται πλέον οι νεκροί -4 οι νέοι θάνατοι-Κλείνουν τα αεροδρόμια;

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Στους 32 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό, καθώς κατέληξαν σήμερα ακόμη 4 άνθρωποι. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 95
, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 1.061 άτομα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στη σημερινή ενημέρωση, γνωστοποίησε πως εντοπίστηκαν 95 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα 1.061.

Επίσης, 69 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ πέντε πήραν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Καμπανάκι Γεραπετρίτη για "λουκέτο" στα αεροδρόμια
Φόβοι για απρόβλεπτες εστίες διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα -παρά τα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί. Και μάλιστα εστίες που φαίνεται να δημιουργούνται στις πύλες εισόδου της χώρας, στα αεροδρόμια.

Την τελευταία εβδομάδα, μεγάλος αριθμός, κυρίως φοιτητών και εργαζομένων που ταξιδεύουν συχνά, έχει επιστρέψει στη χώρα μέσω πτήσεων από περιοχές που η αεροπορική σύνδεση δεν έχει διακοπεί. Δηλαδή, έχουν επιστρέψει από Αγγλία, μέσω τρίτων χωρών, από Γερμανία και από Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται να απαγορευθούν οι πτήσεις από Ολλανδία προς Ελλάδα και να ακυρωθούν πτήσεις από τη Γερμανία προς ελληνικούς προορισμούς αυτή την εβδομάδα.
Με δεδομένη την πανδημία από τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι το γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει μπει στο τραπέζι και θεωρείται πιθανό να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Οπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Ελληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι - όπως είπε ο ίδιος - εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι να εξετάζονται οι περιπτώσεις και να λαμβάνονται τα όποια μέτρα αποφασίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προετοιμασίες στα νοσοκομεία για παν ενδεχόμενο
"Υπάρχει σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση. Είτε αυτή είναι καλή, είτε αυτή είναι δυσμενής". Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε ερώτηση του Capital.gr κατά τη χθεσινή ενημέρωση στην Αριστοτέλους, δίνοντας το στίγμα του σχεδιασμού και των εναλλακτικών που έχουν τεθεί επί τάπητος για τη διαχείριση της αύξησης κρουσμάτων και των αναγκών νοσηλείας. "Συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας αναπτύσσοντας περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναπτύσσοντας περισσότερες κλίνες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ήπια και τα μέτρια περιστατικά και σε κάθε περίπτωση το σχέδιο εξελίσσεται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πάνω από 3.100 κλίνες έχουν διατεθεί για τον κορονοϊό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες 215 προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατάφερε να λειτουργήσει 80 νέες ΜΕΘ.

Η ενίσχυση του συστήματος περίθαλψης έχει εντατικοποιηθεί ενόψει της αναμενόμενης ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, όπως έχει προειδοποιήσει ο ΕΟΔΥ. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει πως πριν από 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ χωρίς διαθεσιμότητα για πιθανά περιστατικά Covid-19.

Σημειώνεται επίσης πως το νοσοκομείο "Παμμακάριστος" το "ΝΙΜΤΣ", πτέρυγα στο "Αγία Βαρβάρα" και το ιδιωτικό θεραπευτήριο "ΑΤΤΙΚΑ" στην Ελευσίνα, νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, σε ό,τι αφορά στις μόνιμες προσλήψεις, οι εγκρίσεις οι οποίες έχουν δοθεί έχουν ξεπεράσει τις 3.200. Στα νοσοκομεία εργάζονται επιπλέον ήδη περισσότεροι από 1.820 υγειονομικοί, εκ των οποίων περίπου 400 είναι γιατροί και το υπόλοιπο είναι προσωπικό, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, διασώστες και ό,τι άλλο έχει ανάγκη το σύστημα.

"Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη. Ο καθένας από τη δικιά του μεριά όμως, οφείλει να βοηθήσει να κρατήσουμε μία εικόνα που θα παραμείνει εντός ελέγχου" σημείωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

"Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να μη γίνει πραγματικότητα το κακό σενάριο. Η γρήγορη, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων, γλιτώνει αυτή τη στιγμή την πατρίδα μας από μια απίστευτη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας και από σημαντικό αριθμό θανάτων" συμπλήρωσε.   


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template