Κίνηση – ματ: Ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας $3,4 δισ. λίγο πριν το χρηματιστηριακό κραχ

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου όπως ο Τζεφ Μπέζος στάθηκαν τυχεροί την ώρα που τρισεκατομμύρια δολάρια εξαϋλώνονταν από τις
χρηματιστηριακές αγορές.

Δεν έχασαν όλοι από την κατάρρευση των χρηματιστηρίων που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19. Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι κατά 5,5 δισ. δολάρια πλουσιότερος σήμερα από ότι ήταν στην αρχή του έτους. Όπως αναφέρει η Guardian το χαρτοφυλάκιο του σε μετοχές, στο οποίο κυριαρχούν οι μετοχές της Amazon, αυξήθηκε κατά 3,9 δισ. δολάρια μόνο την Πέμπτη, φθάνοντας στα 120 δισ. δολάρια – αρκετά για να αγοράσει 188.000 ράβδους χρυσού (με δεδομένη ακόμη και την αύξηση της τιμής του χρυσού).

Ο 56χρονος Μπέζος, επωφελήθηκε αυτή την εβδομάδα από το τριήμερο ράλι του χρηματιστηρίου (το καλύτερο από το 1933) το οποίο ώθησε την μετοχή της Amazon στην ανάκτηση όλων σχεδόν των μηνιαίων απώλειών της με την τιμή της να ανέρχεται στα 1.920 δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το υψηλό που είχε σημειώσει η μετοχή στα 2.170 δολάρια τον Φεβρουάριο. Ο Μπέζος κατέχει περίπου το 12% των μετοχών της Amazon.

Ωστόσο ο Μπέζος γλύτωσε πολύ μεγαλύτερες απώλειες, πουλώντας μεγάλο αριθμό μετοχών του της Amazon τον Φεβρουάριο, πριν η επιδημία του κορωνοϊού επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα και προκαλέσει την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι ενημερώσεις που υποβάλουν οι εταιρείες στις ρυθμιστικές αρχές δείχνουν ότι ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 3,4 δισ. δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, λίγο πριν η τιμή της μετοχής ανέλθει σε υψηλό.

Σύμφωνα με την Guardian δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι ο Μπέζος προέβη σε κάτι παράνομο ή ότι ενεργούσε με εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας. Αλλά το timing ήταν σχεδόν τέλειο. Αυτή η πώληση που αντιπροσωπεύει περίπου το 3% της συνολικής συμμετοχής του στην εταιρεία, ήταν αρκετά μεγαλύτερη των άλλων προηγούμενων μηνών.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η συγκεκριμένη πώληση ανέρχονταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με το σύνολο των πωλήσεων στις οποίες είχε προβεί τους τελευταίους 12 μήνες.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template