ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ Kαλώς ήρθες στον νέο αγνώριστο κόσμο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πως θα είναι ο κόσμος τον Ιανουάριο του 2021; Υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι θα είναι ένας αγνώριστος πλανήτης για όσους (τυχερούς ή άτυχους)
βρίσκονται εν ζωή. Κατ΄ αρχήν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστο θα υπάρξει τεράστια αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία.

Θα αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν και διοικούνται οι επιχειρήσεις. Αμέτρητες εταιρίες που σήμερα θεωρούνται κολοσσοί θα καταρρεύσουν.


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το σημερινό μοντέλο διοίκησης των επιχειρήσεων θα είναι ξεπερασμένο μετά-Coronavirus. Οι μεγάλες εταιρίες και οργανισμοί θα αντικατασταθούν από μικρές και ευέλικτες επιχειρήσεις τουλάχιστο στη Δύση. Τα αυταρχικά καθεστώτα τύπου Πούτιν-Τραμπ-Ερντογάν, εάν καταφέρουν να την βγάλουν καθαρή από την πανδημία, θα γίνουν ακόμη πιο αυταρχικά.

Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αλλάξει. Θα περάσει τουλάχιστο μία δεκαετία για να αρχίσουν να ταξιδεύουν, με την ίδια ζέση, για λόγους αναψυχής οι άνθρωποι. Οι πιο πολλοί θα αντικαταστήσουν τις διακοπές με προσομοίωση διακοπών.


Μπορεί στο μεταξύ να δημιουργηθεί ένα τσιπάκι που θα το φοράς και θα σε μεταφέρει στην εικονική πραγματικότητα της Ιμπιζα, της Μυκόνου, της Σιέρρα Λεόνε, ότι τραβάει η ψυχή σου.

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα καταρρεύσουν, ταξιδιωτικά γραφεία επίσης.

Η Ελλάδα θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και το real estate. Στην ατμομηχανή της ανάπτυξης δηλαδή.

Η Ελλάδα έαν δεν θωρακίσει τα σύνορά της δεν έχει ουδεμία τύχη επιβίωσης στον νέο κόσμο.

Η χώρα καλείται να αναπτύξει αμυντική βιομηχανία. Ισως είναι ο μόνος τομέας που πρέπει να αφυπνισθεί το κράτος με την ελπίδα ότι οι κυβερνήσεις δεν θα παρκάρουν εδώ κομματικά στελέχη.
Αντίθετα οι Ελληνες εφοπλιστές θα γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι καθώς τα κλειστά σύνορα και μείωση των μετακινήσεων θα αυξήσει τις ανάγκες του εμπορίου. Στο μεταξύ θα αυξηθούν και οι μαιμού παρα-φαρμακευτικές επιχειρήσεις που θα πουλάνε το σπέρμα του σκορπιού σαν φάρμακο για τον coronavirus.

H αυτοκινητοβιομηχανία θα αλλάξει επίσης. Ερχονται νέα αυτοκίνητα τα οποία θα ανιχνεύουν τα μικρόβια και τους επικίνδυνους ιούς τόσο στο σώμα των επιβαινόντων όσο και στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Θα αλλάξουν και οι σχέσεις των ζευγαριών.




Οι παντρεμένοι θα αναγκασθούν μετά από χρόνια να κάνουν έρωτα μεταξύ τους. Οι κοινωνίες θα γίνουν πιο συντηρητικές-επιφανειακά τουλάχιστον.

Οι μυστικές υπηρεσίες θα αναγκασθούν να στρατολογήσουν και άλλες ειδικότητες εάν δεν το κάνουν ήδη.

Φυσικά θα έχουμε και γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Κίνα κατηγόρησε ανοιχτά τον αμερικανικό στρατό ότι αυτός έφερε τον ιό στη χώρα. Είναι λογικό οι Κινέζοι να θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Και θα το κάνουν με τον τρόπο τους.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να εμφανισθεί το εμβόλιο. Και όπως όλα δείχνουν πάνω από 4 εταιρίες δείχνουν να βρίσκονται κοντά στην παρασκευή του. Γι΄αυτό ας μείνουμε σπίτι. Αυτό είναι μία επένδυση ζωής…  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template