Πανικόβλητη η Μέρκελ απαγορεύει το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η Γερμανίδα καγκελάριος τρέμει το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων και του συνωστισμού.
Εάν η Γερμανία κατάφερε ως τώρα να έχει μία καλή εικόνα με χαμηλό αριθμό θανάτων η ίδια δεν θα ήθελε να χρεωθεί μία βεβιασμένη κίνηση.

Γι΄αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της μέρας και η ανακοίνωση για την ακύρωση του φθινοπωρινού φεστιβάλ Μπύρας του περίφημου Oktoberfest 2020 που διεξάγεται στο Μόναχο.

Την ίδια ώρα η πανδημία και ο περιορισμός του πληθυσμού προκάλεσε την κατάρρευση της Virgin Australia!


Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κηρύσσει στάση πληρωμών.

Είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία η οποία καταρρέει εξαιτίας του σοκ της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε ενημέρωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές της χώρας η διεύθυνση της αυστραλιανής Βέρτζιν διαβεβαιώνει πάντως ότι θέλει να συνεχίσει τις πτήσεις της ενόσω η τύχη της θα επαφίεται σε δικαστικούς διαχειριστές.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εισέπραξε την κριτική της Μέρκελ. Εταιρείες επίπλων και βρεφικών ειδών μιλάνε για διακρίσεις, καθώς καταστήματά τους είναι μεγαλύτερα των 800 τμ και θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
Μαλλιά κουβάρια στο CDU για την άρση των μέτρων

Η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύσσει στάση πληρωμών.
Είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία η οποία καταρρέει εξαιτίας του σοκ της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Η καγκελάριος τρομάζει τόσο στην ιδέα εκ νέου αύξησης των κρουσμάτων με την άρση των περιορισμών ώστε σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ‘Αρμιν Λάσετ, εισέπραξε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Προεδρείου του CDU, την κριτική της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, για την σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία καταστημάτων επίπλων και βρεφικών ειδών στο κρατίδιό του.

Όπως ανέφεραν μάλιστα συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, η καγκελάριος επέκρινε «σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους» κάθε συζήτηση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ενώ δεν έκρυψε πόσο δυσαρεστημένη είναι για το γεγονός ότι το μήνυμα για προσεκτική χαλάρωση, σε κάποια κρατίδια, οδήγησε σε «όργιο δημοσίων συζητήσεων», κάτι που, όπως είπε, αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο υποτροπής.

Από την πλευρά του ο κ. Λάσετ επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι η πατρίδα των κατασκευαστών επίπλων κουζίνας, με αποτέλεσμα η αναστολή λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων να πλήττει σοβαρά την οικονομική κατάσταση πολλών πολιτών του κρατιδίου.

Στο κρατίδιο πάντως, η εταιρία «Galeria Karstadt Kaufhof», στην οποία ανήκουν εκατοντάδες πολυκαταστήματα στην Γερμανία, προσέφυγε στο τοπικό Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο εναντίον της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα διακρίσεων, καθώς τα περισσότερα καταστήματά της είναι μεγαλύτερα των 800 τμ και θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Το Δικαστήριο αναμένεται να λάβει την απόφασή του εντός της εβδομάδας, ενώ αναμένονται προσφυγές από πολλές επιχειρήσεις για το ίδιο θέμα.
«Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ούτε για δευτερόλεπτο» και να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ πριν από λίγη ώρα, ενώ εξελίσσεται η αντιπαράθεση σχετικά με την άρση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Σε ασυνήθιστα έντονο ύφος, η κυρία Μέρκελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο, εάν η χαλάρωση των περιορισμών δεν γίνει σωστά, να υπάρξει εκ νέου ανάγκη για γενικευμένο «Lockdown» — κάτι που, όπως είπε, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για την οικονομία.

«Θα ήταν κρίμα να διακινδυνεύσουμε την επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του σημερινού βήματος –της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μεγέθους μικρότερου των 800τ.μ.– θα φανεί το συντομότερο σε δύο εβδομάδες.

Η σημερινή εικόνα είναι «παραπλανητική», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση προς τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων να μην χαλαρώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και πολύ γρήγορα τα μέτρα. «Ζητώ τα περιθώρια ελιγμού να ερμηνευθούν με την στενότερη έννοια και όχι με την ευρύτερη», είπε χαρακτηριστικά.

Η Καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γαστρονομίας, του τουρισμού και των καλλιτεχνών, καθώς και την ανάγκη των πιστών να εκκλησιαστούν και βέβαια «την επείγουσα ανάγκη να γίνει πράξη η ελευθερία των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων», αλλά επισήμανε και ότι η ίδια, ως Καγκελάριος, πρέπει να εκφράσει την άποψή της για το θέμα.

Παρέπεμψε για αυτό στην σχετική Έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών «Leopoldina», η οποία, όπως υπενθύμισε, αναφέρει ότι η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορεί το σύστημα υγείας να παρακολουθήσει την πορεία των κρουσμάτων και να την διατηρήσει υπό έλεγχο. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template