Σουλτάνος Ερντογάν: Ημέρα χαράς η γενοκτονία των Ποντίων

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τη "μαύρη επέτειο" κατά την οποία θρηνεί ολόκληρος ο ελληνισμός για τις θηριωδίες που δέχτηκε από τους Οθωμανούς ο Ποντιακός
ελληνισμός, ο Ερντογάν προκαλεί με έλαν λόγο εθνικής εξύψωσης του τουρκικού λαού

ΟΤούρκος πρόεδρος, με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της 19ης Μαΐου 1919 για τον απανταχού ελληνισμό, υπενθύμισε πως είναι, αντίστοιχα, ημερομηνία χαράς για την Τουρκία.

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού -που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου- αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και της αρχής της τρίτης δεκαετίας του 20αι.

Είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης, είναι μια Ημέρα Μνήμης, καθώς συμπληρώθηκαν 101 χρόνια από τότε που διαπράχθηκε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά των Ελλήνων.


Αυτή την ημέρα, κατά την οποία χιλιάδες μηνύματα στηλιτεύουν τις πρακτικές της Τουρκίας και σύσσωμη η ελληνική πολιτειακή ηγεσία καταθέτει τα δάκρυά της ως στεφάνι στα χιλιάδες θύματα των Ποντίων, ο Τούρκος πρόεδρος «θυμήθηκε» να στείλει μήνυμα… εθνικής εξύψωσης του τουρκικού λαού.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της 19ης Μαΐου 1919 για τον απανταχού ελληνισμό, υπενθύμισε, σε μια κορύφωση της προκλητικότητας, πως είναι, αντίστοιχα, μια ημερομηνία χαράς για την Τουρκία λόγω της απόβασης του Ατατούρκ στη Σαμψούντα και της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα. Τότε, δηλαδή, που συντελέστηκε και η έναρξη της θηριωδίας κατά των Ποντίων.

«Το τουρκικό έθνος» -σύμφωνα με τον Ερντογάν- «από το παρελθόν μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να εξαλείψει όλες τις απειλές κατά της πατρίδας και της σημαίας με επιμονή, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και με πίστη».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι νέοι αποτελούν την εγγύηση της ελευθερίας, της κυριαρχίας και της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τους ζήτησε να μεταλαμπαδεύσουν και στις επόμενες γενιές τις αξίες για τη σημαία και την πατρίδα που τους άφησαν οι πρόγονοί τους».
Σε ένα άλλο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, πάντα για την επέτειο της 19ης Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την ιταμή πρόκλησή του, προτρέποντας τους νέους να μάθουν την αληθινή και ακριβοδίκαιη ιστορία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα εμπόδια και τις προδοσίες κατά της Τουρκίας στη σύγχρονη εποχή.
«Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα της ελευθερίας κατά της αιχμαλωσίας και της ελπίδας και του θάρρους απέναντι στον φόβο και την ηττοπάθεια. Για αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μάθετε την ιστορία μας ακριβοδίκαια, με βάση την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, χωρίς αισθήματα έχθρας και φτηνής ρητορικής. Σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι που ξεκινήσαμε στις 19 Μαΐου 1919 με το σύνθημα «Ανεξαρτησία ή Θάνατος», περπατάμε αποφασιστικά παρά τα εμπόδια, τα σαμποτάζ και τις προδοσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.   
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template