Τέλος εποχής-Λουκέτο στο ιστορικό εκπαιδευτήριο «Ζηρίδη»

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Λουκέτο βάζει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, γεγονός που προκάλεσε σοκ στον χώρο της ιδιωτικής
εκπαίδευσης. Πρόκειται για τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα, τα οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι γονείς μαθητών από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, επιστρέφοντας μάλιστα τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021. 

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα εκπαιδευτήρια έχουν επικοινωνήσει ήδη και με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί.
Το σχολείο αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω ορισμένων δανείων για την κατασκευή του σχολείου στην περιοχή.

Τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη
» αποτέλεσαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με τεράστιες επιτυχίες και αναγνώριση εδώ και 87 χρόνια. Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, η Νέα Γενιά Ζηρίδη αναπτύσσει διαρκώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για να καλλιεργήσει στους μαθητές τις γνώσεις και δεξιότητες ζωής.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ήταν το μόνο Ελληνικό σχολείο που ήταν Registered Cambridge International School και άνηκε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με 11.000 σχολεία σε περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως, ενώ ήταν ένα επίσημο Κέντρο υποστήριξης για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο (UCAS Centre), προσφέροντας στους μαθητές της την προετοιμασία του ακαδημαϊκού φακέλου τους από την αρχή του δημοτικού μέχρι το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το εκπαιδευτικό ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1933, με το όνομα «Λύκειον η Αθηνά», από τον φιλόλογο Γεώργιο Ζηρίδη, έναν άνθρωπο με όραμα και διορατικότητα. Αργότερα, στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, ο Πειραιάς βομβαρδίζεται και τα σχολεία κλείνουν. 

Ο Γεώργιος Ζηρίδης ανοίγει εκ νέου το σχολείο στην Πλατεία Βικτωρίας και το 1957, το ίδρυμα επεκτείνεται στη Βίλα Παληού, στη Γ΄ Σεπτεμβρίου. Το σχολείο διακρίνεται για την ποιότητα και την προσφορά του στην παιδεία και κατακτά την εμπιστοσύνη της αθηναϊκής κοινωνίας.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template