Πόλεμος ψυχιάτρων για την νοητική κατάσταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ο πρώτος ψυχίατρος κρίνει ότι ο κ. Αγγελόπουλος έχει πλήρη ικανότητα να συνεχίσει να ηγείται της μικρής «αυτοκρατορίας» του.
Ο δεύτερος ψυχίατρος κρίνει ότι ο 75χρονος πάσχει από τόσο σοβαρή νοητική διαταραχή που πλέον δεν είναι σε θέση να διευθύνει τις επιχειρήσεις και να διαχειρίζεται την περιουσία του.

Διορισμένοι από το δικαστήριο είναι και οι δύο ψυχίατροι, προκειμένου να εισφέρουν την επιστημονική τους άποψη και να συνδράμουν με την πραγματογνωμοσύνη τους το Μονομελές Εφετείο, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή κρίση για την κατάσταση της υγείας και τις ικανότητες του βιομηχάνου και εφοπλιστή.
Μετά τις άκρως αντιφατικές γνωματεύσεις τους, αμφότερες οι πλευρές εκτιμούν ότι το δικαστήριο θα κρίνει αναγκαία τη διενέργεια μιας νέας –τέταρτης στη σειρά- πραγματογνωμοσύνης.



«Εκρηκτική» αναβολή της δίκης

Ο δικαστικός εμφύλιος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο, επρόκειτο να συνεχιστεί προχθές Πέμπτη στο Μονομελές Εφετείο της Αθήνας.

Ενώπιον της προέδρου Εφετών και κεκλεισμένων των θυρών, είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί η έφεση των παιδιών του 75χρονου. Ζητούν να ακυρωθεί η πρωτοβάθμια απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το οποίο είχε κρίνει τον πατέρα τους νοητικά υγιή και ικανό να συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις και να διοικεί τις επιχειρήσεις του, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το δικό τους αίτημα για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Για πρώτη φορά προχθές, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος απουσίαζε από δικαστήριο με αντιδίκους τα παιδιά του. Οι νομικοί του παραστάτες εξήγησαν στην πρόεδρο Εφετών ότι επιθυμία του βιομηχάνου είναι να είναι παρών στη δίκη, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τον κορωνοϊό, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.


Η δικαστής φέρεται να διαφώνησε στην αναβολή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει, όπως λένε οι πληροφορίες, ένας έντονος διάλογος με τους δικηγόρους του πατέρα Αγγελόπουλου:

Δικηγόρος: Ο κ. Αγγελόπουλος επιθυμεί να είναι παρών, όπως ήταν σε όλα τα δικαστήρια μέχρι σήμερα. Για αυτό το λόγο ζητάμε αναβολή σε μία σύντομη δικάσιμο.
Πρόεδρος: Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του. Τον εκπροσωπείτε εσείς, οι δικηγόροι του.

Δικηγόρος: Δεν θέλετε να τον ξαναδείτε; Να του υποβάλετε κάποιες ερωτήσεις για να διαπιστώσετε κι εσείς σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Πρόεδρος: Τον έχω δει και του έχω υποβάλει ερωτήσεις.

Δικήγορος: Έχετε κάποιο λόγο να δικάσετε σήμερα την υπόθεση;
Πρόεδρος: Τι εννοείτε; Θέλετε να αυτοεξαιρεθώ; Αν εξαιρεθώ εσείς θα χάσετε…

Δικηγόρος: Το εννοείτε «εμείς θα χάσουμε»;

Ακολούθησε διακοπή με την πρόεδρο να αποχωρεί για να αποφασίσει εάν θα δώσει την αναβολή και τους συνηγόρους του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να καταθέτουν αναφορά στον προϊστάμενο του Εφετείου διαμαρτυρόμενοι για τη φράση της προέδρου «εσείς θα χάσετε».
Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, οι δικηγόροι των δύο πλευρών ενημερώθηκαν ότι η δικαστής έχει υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης της από την υπόθεση!

Τρεις ώρες αργότερα η πρόεδρος επέστρεψε (άγνωστο εάν συζητήθηκε σε δικαστικό συμβούλιο και απορρίφθηκε το αίτημα της ή εάν μεταπείστηκε από ανωτέρους της να επιστρέψει στα καθήκοντά της) και ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τι λένε τα πορίσματα

Στις 7 Οκτωβρίου 2019, με την υπ’ αριθμόν 5598 απόφαση της ίδιας προέδρου Εφετών κρίθηκε ότι απαιτούνται κι άλλα αποδεικτικά ιατρικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του 75χρονου επιχειρηματία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι γνωματεύσεις των γιατρών ( του πρώτου δικαστικού πραγματογνώμονα που είχε συντάξει την έκθεση για το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και των λοιπών νευρολόγων- ψυχιάτρων που έχουν εξετάσει τον επιχειρηματία) είναι αντιφατικές.

«Εν όψει των αντιφατικών στοιχείων και μετά από προσωπική επικοινωνία του δικαστηρίου με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κρίνεται επιβεβλημένη η συμπληρωματική απόδειξη. Η διενέργεια νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθόσον η διενεργηθείσα αντιφάσκει με άλλα αποδεικτικά μέσα προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της ψυχικής και πνευματικής υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με επιστημονικό τρόπο και αν αυτός μπορεί εν όλω ή εν μέρει να φροντίσει τον εαυτό του και τις υποθέσεις του» ήταν το σκεπτικό της προέδρου βάσει του οποίου ανέβαλε τότε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε την επανάληψη της δίκης, διορίζοντας δύο νέους ιατρικούς πραγματογνώμονες.

Ο ένας ψυχίατρος, τέως διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και ο άλλος νευρολόγος- ψυχίατρος, καθηγητής ψυχοφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι δύο πραγματογνώμονες εξέτασαν χωριστά τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Συναντήθηκαν μαζί του 3 ή 4 φορές ο καθένας και επί ώρες, τον υπέβαλαν σε δοκιμασίες, τεστ και συνομιλούσαν μαζί του.
Ο ένας γιατρός μάλιστα φέρεται να συναντήθηκε και με τη σύζυγο του βιομηχάνου αλλά και με τους δυο γιους του.

Τα πορίσματα τους, ωστόσο, που ήδη έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, φέρονται να είναι «η μέρα με τη νύχτα». Ο ένας λέει ότι ο εξεταζόμενος έχει πλήρη ικανότητα, γνωρίζει τα συμφέροντα του, έχει ισχυρή άποψη και δεν επηρεάζεται από τρίτους, συνεπώς μπορεί να επιμελείται καθολικά μόνος του τις υποθέσεις του.

Ο άλλος πραγματογνώμονας φέρεται να κατέληξε σε πλήρη αδυναμία επικοινωνίας του εξεταζόμενου που οδηγεί σε αδυναμία επιμέλειας των επιχειρήσεων και της περιουσίας του.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η συζήτηση της υπόθεσης και η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου για το εάν θα ζητηθεί η διενέργεια και τέταρτης πραγματογνωμοσύνης.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template