Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν θα γίνει μια νέα Λιβύη

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Την πάγια βούληση του να αγωνιστεί για λύση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε απόψε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης,
τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί λύση "η οποία αντί να οδηγεί σε ένα σύγχρονο λειτουργικό κράτος, ενδεχόμενα την επομένη να καταρρεύσει και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που επιδιώκουμε να λύσουμε".
Όπως είπε "θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό από την Τουρκία και από όλους οι οποίοι μας συμπαραστέκονται, πως η λύση του Κυπριακού είναι προς όφελος και της Τουρκίας, είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, αλλά αρκεί κάποιοι να μην θεωρούν ότι αυτό το νησί θα αποτελέσει μια άλλη Συρία, μια άλλη Λιβύη, ένα άλλο Ιράκ, μέσα στους σχεδιασμούς της Γαλάζιας Πατρίδας".
Επεσήμανε πως «γαλάζια είναι και η δική μας πατρίδα, με την έννοια ότι περιβρέχεται από μια θάλασσα που είναι γαλάζια, και σαν κυρίαρχη χώρα έχει ΑΟΖ και παρακολουθούμε όλοι τις παραβιάσεις, τη δεύτερη εισβολή της Τουρκίας, που κατά άλλα ήθελε λύση του κυπριακού προβλήματος και όχι έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας"..


«Παρακολουθούμε όλοι τι συμβαίνει στη Συρία, παρακολουθούμε όλοι τι συμβαίνει στη Λιβύη, παρακολουθούμε τις προκλήσεις εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, για την 44η επέτειο ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος απέδειξε πως προσπάθησε να ακολουθήσει το όραμα του ιδρυτή της παράταξης, του Γλαύκου Κληρίδη για επανένωση της Κύπρου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλησε επίσης να δώσει διευκρινίσεις για αναφορά του σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν λίγες ημέρες, κατά την οποία είχε πει ότι η στρατιωτικοποίηση τους Κυπριακού θα οδηγήσει σε καταστροφή του Κυπριακού Ελληνισμού.

Διευκρίνισε πως, "με βάση τον πατριωτικό ρεαλισμό αυτό που υπαγορεύεται είναι ένας πολιτικός είναι να μπορεί να επιλέξει τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει προκειμένου να πετύχει ένα στόχο".

"Και η στρατικοποίηση" σημειωσε "δεν είναι από τα όπλα που προσφέρονται. Όμως από το να πεις ότι η στρατικοποίηση δεν είναι αυτό που θα δώσει το αποτέλεσμα, μέχρι που κάποιοι ερμηνεύουν ότι αυτό τάχα να υποδηλοί παράδοση του Αναστασιάδη πλανώνται πλάνην οικτράν".

"Και εκσυγχρονίσαμε", είπε καταλήγοντας, "και έχουμε ένα σύγχρονο στρατό όχι για να επιτεθεί, αλλά σαν μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας. Αυτό είναι που θέλω να μεταφέρω και να μεταδώσω, ενώ την ίδια ώρα μέσα από την διπλωματία μέσα από τις σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει, μέσα από την παρουσία μας στην ΕΕ, έτσι ώστε να επιτύχουμε το ποθητό και εύχομαι αυτό το ποθητό να έλθει πριν τη συμπλήρωση της θητείας μου"
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template