ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ «SUN» ΚΑΙ ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ Η δημόσια ταπείνωση ενός μεγάλου χολιγουντιανού ειδώλου

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Από την Τρίτη το πρωί, στο ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου, διαδραματίζεται μία πραγματικά χολιγουντιανή δίκη, ενώ συνάμα με όσα
αποκαλύπτονται καταρρέει με θόρυβο η φήμη και το γόητρο ενός -αν μην τι άλλο- χαρισματικού ηθοποιού που πρωταγωνιστεί στη βιομηχανία θεάματος τις δύο -και πλέον- τελευταίες δεκαετίες.
Πρόκειται για την περιβόητη εκδίκαση της μήνυσης-αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση πoυ έχει καταθέσει ο 57χρονος Τζόνι Ντεπ κατά του εκδοτικού ομίλου News Group Newspapers και του εκδότη της εφημερίδας «Sun», Νταν Γούτον. 


Η μήνυση αφορά ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2018 και συνόδευε ένα πρωτοσέλιδο, με την πρώην σύζυγο του ηθοποιού, την Άμπερ Χερντ, να αναφέρεται στον Ντεπ ως «άνδρα που χτυπούσε τη σύζυγό του». Το δημοσίευμα συμμεριζόταν τους ισχυρισμούς της 34χρονης ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν βίαιος εναντίον της κατά τη διάρκεια του γάμου τους.



Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από τις πρώτες ώρες της δίκης, που θα έχει πολλά καθημερινά επεισόδια έπειτα και από τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων, είναι οι προσωπικές αποκαλύψεις του ίδιου του κινηματογραφικού ειδώλου που προτίμησε να ταπεινωθεί στα ΜΜΕ για να σώσει το γόητρο του, προσπαθώντας να αποδείξει πως δεν είναι βίαιος και ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα. 

Όπως επισημαίνουν θαυμαστές του ηθοποιού, πιθανά και να μην ήταν αναγκαίες όλες αυτές οι ταπεινωτικές αποκαλύψεις, καθώς η πλειοψηφία ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος δημοσιογράφων και καναλιών με την ηθοποιό και μοντέλο, Άμπερ Χερντ, να διαβαίνει το κατώφλι του δικαστηρίου φορώντας μαντήλι στο χρώμα της φωτιάς. 

Η Χερντ κρατούσε χεράκι-χεράκι την αδερφή της Γουίτνι και την δικηγόρο της Τζένιφερ Ρόμπινσον, με τον φακό να εστιάζει στις τρεις κυρίες να προσέρχονται στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου με καλυμμένο το πρόσωπο. Πίσω της, ήταν η σύντροφος της Χερντ, Μπιάνκα Μπάτι.




Ο Ντεπ, που κατέθεσε πρώτος, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να χωρίσει την Άμπερ Χερντ αφού αφόδευσε στο συζυγικό τους κρεβάτι «ως φάρσα»

Ο ίδιος είπε ότι η πρώην σύζυγός του ή «πιθανώς ένας από τους φίλους της», ήταν υπεύθυνος για το περιστατικό. Μάλιστα αρνήθηκε να τη χτυπήσει και είπε ότι τον κακοποιούσε καθ ‘όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Έχοντας την πρώην σύζυγό του ελάχιστα μέτρα μακριά, ο Ντεπ εξιστόρησε όλη τη σχέση του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως πήρε το πρώτο ηρεμιστικό χάπι σε ηλικία 11 ετών, εξαιτίας της δυσάρεστης οικογενειακής κατάστασης. 


Επίσης, υποστήριξε πως η Χερντ ήταν πάντα εκείνη που είχε εμμονή στο να τον ελέγχει, ενώ ξεκίνησε να εξιστορεί με απίθανες λεπτομέρειες κάποια από τα πολλά -σύμφωνα με τη δική του εκδοχή- περιστατικά βίας εναντίον του.

«Είναι μια ναρκισσιστική κοινωνιοπαθητική (sociopath) προσωπικότητα» ανέφερε για την Άμπερ Χερντ, υστερόβουλη, υπολογίστρια και συναισθηματικά ανέντιμη που τον παντρεύτηκε για να προχωρήσει στην καριέρα της, είπε ο 57χρονος. «Μόνο πολύ αργότερα κατάλαβα ότι είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δηλαδή να με παντρευτεί για να προχωρήσει η καριέρα της ή και να ωφεληθεί οικονομικά και ήξερε πώς να το επιτύχει» δήλωσε ο ίδιος. «Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή, μου είπε επανειλημμένα πόσο θαύμαζε τις ταινίες μου. Ωστόσο, αργότερα στη σχέση μας, παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει ποτέ καμία από τις ταινίες μου. Ήξερε τι ήθελε και ήμουν ένας εύκολος στόχος. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ήρθε στη ζωή μου για να μου πάρει ό, τι αξίζει, και μετά να καταστρέψει ό, τι απέμεινε» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.




Μεταξύ των ισχυρισμών του Ντεπ ήταν ότι η Άμπερ Χερντ του έκοψε το δάχτυλο, εκσφενδονίζοντας πάνω του ένα μπουκάλι βότκα κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στην Αυστραλία το 2015. 

Είπε επίσης ότι ήταν «λεκτικά επιθετική» σε μια ιδιωτική ναυλωμένη πτήση στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015 πριν αρχίσει «επανειλημμένα να με χτυπάει στο πρόσωπο». Καθώς ο Ντεπ έφευγε προς την τουαλέτα του αεροπλάνου, η Χερντ του επιτέθηκε ξανά, είπε στο δικαστήριο. Επίσης, ο ηθοποιός τόνισε ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος, μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη κατά την παιδική του ηλικία και είπε ότι τα ναρκωτικά τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τον «πόνο»

Παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών με τον Μέρλιν Μάνσον «δύο φορές» και άλλη μια φορά με τον Πολ Μπέτανι, ενώ υπενθύμισε πώς ο φίλος του Ρίβερ Φοίνιξ πέθανε τραγικά από υπερβολική δόση ηρωίνης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Δυτικό Χόλιγουντ. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο Ντεπ Θυμήθηκε το «σκουπιδοξενοδοχείο», όπου έμενε με την Κέιτ Μος το 1994, που του προκάλεσε έναν λογαριασμό 10.000 δολαρίων, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι η Χερντ είπε κάποτε στον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του, Τζέρι Τζατζ, ότι ο ηθοποιός ήταν ένας «παλιόγερος» και «δεν ήξερε γιατί με παντρεύτηκε».



Νωρίτερα στη δίκη, ο δικηγόρος του Αμερικανού σταρ, ισχυρίστηκε ότι η Χερντ είχε «δύο σχέσεις εκτός γάμου» ή «σχέσεις παράλληλες με τον δεσμό της» με τον Έλον Μασκ και τον Τζέιμς Φράνκο, ενώ διάβασε ένα απόσπασμα απομαγνωτοφώνησης από ηχητική καταγραφή του 2015, στην οποία η Χερντ ακούγεται να φωνάζει εν εξάλλω καταστάσει: «Είσαι το πουτ…μου», ακούγεται να λέει η Χερντ με τον ηθοποιό να της απαντά: «Επειδή εσύ αρχίζεις το… ξύλο». Τότε η Χερντ του απαντά: «Είσαι τόσο μωρό. Μεγάλωσε γαμ.. το σπίτι σου!».
Oι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας «Sun» δεν ευσταθούν όπως και ότι αμαύρωσαν την εικόνα του ηθοποιού. Πιθανότατα να υποστηρίξουν ότι οι κατηγορίες για κακοποίηση του στέρησαν βασικούς ρόλους. 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα γίνει σε πέντε δικαστικές αίθουσες προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον νέο κορωνοιό. Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης αναμένεται να είναι οι πρώην σύντροφοι του ηθοποιού, Βανέσα Παραντί και Γουινόνα Ράιντερ.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template