ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Επανακαταμέτρηση των ΨΗΦΟΔΕΛΤΊΩΝ στην Τζώρτζια μετά απο ένσταση του Ν. Τραμπ

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Η πολιτεία της Γεωργίας (Τζόρτζια) τελικά θα επανακαταμετρήσει τις ψήφους των προεδρικών εκλογών και ακυρώνει την εκλογή Τ.Μπάιντεν και την κατακύρωση σε αυτόν τους 16 εκλέκτορές της, επιβεβαιώνοντας έτσι τον Ν.Τραμπ που μόλις χθες είχε προϊδεάσει για σημαντικές εξελίξεις, μετά από την ανακήρυξη-πραξικόπημα του Τ.Μπάιντεν ως «νικητή» από τον υπουργό Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ!


Να θυμίσουμε τι έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής με την πραξικοπηματική ανακήρυξη του Τ.Μπάιντεν: Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας, ο Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, αρχικά είπε ότι επικυρώθηκε το αποτέλεσμα και ανακηρύχθηκε νικητής ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εξασφαλίζοντας έτσι 16 μεγάλους εκλέκτορες, εν συνεχεία το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν έχουν επικυρωθεί ακόμα τα αποτελέσματα και μετά βγήκε πάλι ο Μπραντ Ράφενσμπεργκερ και είπε ότι «Νίκησε ο Μπάιντεν»!
Τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) μετά την άρνηση της Επιτροπή των Ψηφολεκτών να επικυρώσουν τις ψήφους που έδιναν τη νίκη στον Τ.Μπάιντεν!

Αναγκάζοντας αυτό το ανέκδοτο που λέγεται «υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια» (δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα «υπουργοί-ανέκδοτα») Brad Raffensperger ενημέρωσε ότι η ανακήρυξη ως νικητή των εκλογών του Τ.Μπάιντεν δεν ισχύει και ότι «Οι εφορευτικές επιτροπές να προετοιμάσουν την επανακαταμέτρηση» και «καλώ τα κόμματα να αποστείλουν παρατηρητές στους χώρους της νέας μέτρησης και ελέγχου της γνησιότητας των ψήφων».

Σε νέα δήλωσή του ο Ν.Τραμπ είπε: «Επικεντρωνόμαστε ότι κάθε πτυχή του συντάγματος και των νόμων της πολιτείας της Γεωργίας τηρούνται και ότι θα γίνει καταμέτρησει μόνο των νόμιμων ψήφων».

Βέβαια, ο δικηγόρος των Ρεπουμπλικανών Ρούντι Τζουλιάνι, αναφερόμενος στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Γεωργίας έχει δηλώσει τα εξής: «Η επανακαμέτρηση δεν είχε νόημα, καθώς οι αντιρρήσεις της καμπάνιας Τράμπ για το τι είδους ψήφοι είναι αυτοί που μετρήθηκαν συνεχίζουν να ισχύουν. Η επανακαταμέτρηση στην Γεωργία δεν μας λέει τίποτε γιατί αυτά τα πλαστά ψηφοδέλτια απλά θα μετρηθούν ξανά, καθώς δεν παρουσιάζονται οι υπογραφές που ταιριάζουν σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Έτσι, δεν σημαίνει τίποτε.

Το πρόβλημα είναι η ταυτοποίηση των επιστολικών ψήφων, αφού έχουν καταμετρηθεί όλες από όπου κι αν προήλθαν, χωρίς κανέναν έλεγχο. Εκεί θεωρούμε ότι κρύβεται ο μεγάλος όγκος των παράνομων ψήφων που έκριναν το αποτέλεσμα»!

Η επανακαταμέτρηση, όμως θα γίνει με την χρήση σκάνερ που διαβάζουν και καταχωρούν τις ψήφους αλλά όμως δεν θα γίνει χρήση διασταύρωσης υπογραφής.

Ο νόμος επιτρέπει αίτηση επανακαταμέτρησης όταν η διαφορά είναι κάτω του 0,5% και στην Γεωργία η διαφορά ήταν ένα προβάδισμα μόλις 0,2 % ή 12,670 ψήφων υπέρ του Τ.Μπάιντεν.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template