Apple: Τα αυτοκίνητα δεν είναι κινητά, προειδοποιεί ο Mr Toyota

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021


Η Apple
, γνωστή για την επιτυχία της τόσο στον τεχνολογικό όσο και στον επιχειρηματικό τομέα, φέρεται να σχεδιάζει τα βήματά της στον τομέα της αυτοκίνησης, με το Apple Car το οποίο αναμένεται να φτάσει στην αγορά έως το 2025.

Ωστόσο τα σχέδια της εταιρείας από το Κουπερτίνο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Toyota, Ακιο Τογιόντα υπογράμμισε -από το βήμα του συνεταιρισμού κατασκευαστών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας- πως: «ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο αν έχει τις τεχνολογικές ικανότητες, αλλά αφού το κατασκευάσει, ελπίζω να ξέρει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήματα των καταναλωτών και να ανταποκριθεί σε διάφορες αλλαγές». Ο Akio Toyoda άφησε να εννοηθεί ότι η κατασκευή αυτοκινήτων δεν είναι τόσο εύκολη όσο η κατασκευή κινητών τηλεφώνων. «Το να εισέρχονται εταιρίες τεχνολογίας στον τομέα της αυτοκίνησης σημαίνει πως υπάρχει μέλλον για τον τομέα αυτό και ότι μεγαλώνει το εύρος των επιλογών για τους καταναλωτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Toyoda.


Επίσης, η Apple έχει προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς έχει προσεγγίσει διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες ως πιθανούς συνεργάτες για από κοινού κατασκευή του αυτοκινήτου της. Τα σχέδια για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρκετούς πιθανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικευμένες εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα για τον τεχνολογικό γίγαντα.To Project Titan

Το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας, με την ονομασία Project Titan, χρονολογείται από το 2014, όταν ξεκίνησε τον σχεδιασμό δικού της οχήματος. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε στην πορεία, προκειμένου η Apple να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στους τομείς που κατέχει καλύτερα.

Όλα αυτά, μέχρι την στιγμή που ο Νταγκ Φιλντ, παλιό στέλεχος της Apple που εργάστηκε για την Tesla, επέστρεψε για να επιβλέψει το σχέδιο αυτό το 2018 και το 2019 απέλυσε 190 άτομα από την ομάδα
. Σύμφωνα με το Reuters, η Apple σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα επιβατικό όχημα για το ευρύ κοινό, το οποίο θα απέχει από αντίστοιχα σχέδια του ανταγωνισμού, όπως η Waymo, που έχει δημιουργήσει ρομπο-ταξί.

Κομβικό σημείο της στρατηγικής της είναι η πλήρως ανανεωμένη μπαταρία, που φιλοδοξεί να μειώσει «δραστικά» το κόστος των μπαταριών και να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος. Σημειώνεται ότι η Apple δεν δέχτηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της για μελλοντικά προϊόντα, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Οι πηγές του Reuters κάνουν λόγο για συνεργασία με εξωτερικούς κατασκευαστές, για το σχεδιασμό, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα η εταιρεία να περιορίσει τα σχέδιά της σε ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα ενσωματωθεί σε όχημα ενός παραδοσιακού κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι στην τελική εξίσωση εισέρχονται και οι επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς η παραγωγή ενδέχεται να καθυστερήσει και να ξεκινήσει από το 2025 ή και αργότερα.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template