ΕΜΑ: Αυτά είναι τα 6 συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν όσοι εμβολιάζονται με AstraZeneca

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκρινε ότι οι θρόμβοι αίματος θα πρέπει να αναφέρονται ως μια "πολύ σπάνια" παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 και εκτίμησε ότι υφίσταται "πιθανή σχέση με πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια", τονίζοντας ωστόσο ότι το ισοζύγιο ωφέλειας/κινδύνου παραμένει "θετικό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει λάβει αναφορές για 169 περιπτώσεις σπάνιων θρομβοεμβολών σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το σκεύασμα της AstraZeneca για την Covid-19. Μέχρι τις 4 Απριλίου είχαν αναφερθεί 169 περιπτώσεις θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), σε σύνολο 34 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που χορηγήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (περιλαμβάνει τις χώρες της ΕΕ, καθώς επίσης και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν), ανέφερε η Σαμπίνε Στράους, η επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του ΕΜΑ.

Τα "ύποπτα" συμπτώματα

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΜΑ αναφέρει πως τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο θα πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανίσουν τα παρακάτω συμπτώματα εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δόσης:

δυσκολία στην αναπνοή
πόνος στο στήθος
πρήξιμο στο πόδι
επίμονος κοιλιακός πόνος
νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών και επίμονων πονοκεφάλων ή θολή όραση
μικροσκοπικά σημάδια αίματος κάτω από το δέρμα πέρα ​​από το σημείο της ένεσης


Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Mέλος της γερμανικής επιτροπής εμβολίων: Οι γυναίκες κάτω των 60 ετών διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο





Στο μεταξύ, οι περιπτώσεις θρομβώσεων σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 60 ετών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν 20 φορές υψηλότερες από το αναμενόμενο, δήλωσε την Τετάρτη ο Christian Bogdan, μέλος της επιτροπής εμβολίων της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε γυναίκες και, αν και πολύ σπάνιες, η υψηλότερη επικράτησή τους σε μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο αντιπροσωπεύει ένα "πολύ σαφές σήμα κινδύνου", δήλωσε ο Bogdan σε διαδικτυακή ενημέρωση.

"Εξετάσαμε πόσες περιπτώσεις εμφανίζονται στην κοινωνία ως ιστορικό περιστατικό και συγκρίναμε με περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν μεταξύ τεσσάρων και 16 ημερών μετά τον εμβολιασμό", είπε. "Όταν το λάβετε αυτό υπόψη, τότε θα έχετε μια αναλογία-προς-αναμενόμενη αναλογία ... 20 φορές υψηλότερη σε γυναίκες μεταξύ 20 και 59 ετών".   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template