Ντενίζ Κόουτς: Η «Σιδηρά Κυρία» πίσω από τη Bet365 – Πήρε μισθό 421 εκατ. λίρες

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Δεν πρόκειται για μια ακόμη γυναίκα επιχειρηματία, αλλά για τη γυναίκα με το μεγαλύτερο μισθό παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, ο μισθός της Ντενίζ Κόουτς (Denise Coates), της Σιδηράς Κυρίας της Bet365 ξεπέρασε για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου τα 421 εκατομμύρια λίρες. Αν υπολογίσει κανείς και το μέρισμα των 48 εκατ. λιρών, το τελικό ποσό ανεβαίνει στα 469 εκατομμύρια λίρες.

Είναι κόρη του Πίτερ Κόουτς, ιδρυτή της Bet365, της μεγαλύτερης σήμερα διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας παγκοσμίως, με καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση.
Η τεράστια επιτυχία της εταιρείας, όμως, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία – ειδικά όταν πίσω από αυτή βρίσκεται το πιο ακριβοπληρωμένο αφεντικό στον πλανήτη.

Μέσα στην τελευταία 10ετία, η Κόουτς έχει καταφέρει να βγάλει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2017, αναδείχθηκε ως η πλουσιότερη γυναίκα του Ηνωμένου Βασιλείου και στα 53 της συγκαταλέγεται μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.


Μια στοιχηματική αυτοκρατορία

Όλα ξεκίνησαν περίπου δύο δεκαετίες πριν, τον Ιανουάριο του 2000, όταν η Ντενίζ Κόουτς αγόρασε το domain «Bet365.com» έναντι μόλις 25.000 λιρών. Η Bet365 επωφελήθηκε από την ραγδαία αυξανόμενη δημοτικότητα του διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού και γρήγορα η επιχείρηση αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία στην παγκόσμια αγορά του online betting.

Η Ντενίζ για να πραγματοποιήσει το πρώτο της επιχειρηματικό εγχείρημα χρειάστηκε να λάβει δάνειο ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών από την RBS, βάζοντας υποθήκη το οικογενειακό πρακτορείο στοιχημάτων που διατηρούσε ο πατέρας της από τη δεκαετία του 1960.
Η επιτυχία, ωστόσο, ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε μόλις μία πενταετία τα επίγεια καταστήματα πωλήθηκαν στην Coral έναντι 40 εκατομμυρίων λιρών και έτσι αποπληρώθηκε και το δάνειο που είχε πάρει.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Stoke-on-Trent στην Αγγλία, κατέγραψε έσοδα 2,8 δισεκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 29 Μαρτίου 2020, καταγράφοντας έτσι μείωση της τάξεως του 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον κλάδο των στοιχηματικών παιχνιδιών. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν περισσότερο από 50% και διαμορφώθηκαν έτσι σε 194,7 εκατομμύρια λίρες, εν μέρει λόγω και της αύξησης του μισθού της Κόουτς.

Η σχέση της με τη φιλανθρωπία

Η Ντενίζ Κόουτς μπορεί να αποτελεί μία εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, έχει όμως να επιδείξει ένα τεράστιο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Τον Αύγουστο του 2012 ίδρυσε την Bet365 Foundation, η οποία το 2016 μετονομάστηκε σε Denise Coates Foundation. Το φιλανθρωπικό της ίδρυμα είχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 337,8 εκατομμυρίων λιρών για το έτος 2020.

Εκτός αυτού, από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει δωρίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Aρκετά μεγάλη ήταν και η προσφορά της στη μάχη κατά του κορωνοϊού καθώς τον περασμένο Απρίλιο δώρισε δέκα εκατομμύρια λίρες στο University Hospitals of North Midlands για την καταπολέμηση της νόσου.

90 εκατομμύρια λίρες κοστίζει το νέο της σπίτι

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template