Λαβράκι της ΕΛ.ΑΣ. για Φουρθιώτη: Βρήκαν σύνδεση του παρουσιαστή με τον έναν προσαχθέντα

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των δραστών της επίθεσης στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, οι οποίοι φέρεται να είναι οι ίδιοι που πυροβόλησαν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη και εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα με διαφορά λίγων ωρών και σε σχετικά κοντινή απόσταση, φαίνεται ότι τελικά έγιναν από τους ίδιους δράστες και με το ίδιο πολεμικό όπλο καλάσνικοφ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αφού η εξέταση του τηλεπαρουσιαστή, αλλά και δύο ατόμων με σοβαρό ποινικό παρελθόν συνεχίζονται στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 16 Απριλίου. Το πρώτο στη 01:10 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέας με την οδό Αγίων Σαράντα στην Νέα Ερυθραία, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο μια μαύρη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες. 
Ο συνοδηγός έβγαλε από ένα σακίδιο ένα καλάσνικοφ, πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος τους, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αφήνοντας όμως πίσω τους και πάνω στη σύγχυση το σακίδιο αλλά και τρεις κάλυκες.




Στις 10:20 το ίδιο βράδυ ο Μένιος Φουρθιώτης τηλεφώνησε στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε ότι άγνωστοι πυροβόλησαν την είσοδο του σπιτιού του στον Διόνυσο. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο συνέλλεξαν δέκα κάλυκες από καλάσνικοφ, τους οποίους έστειλαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από απέναντι οικία που είχε καταγράψει τον έναν από τους δύο δράστες να πυροβολεί στον τοίχο του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη.

Το πρώτο στοιχείο ήταν η ταυτοποίηση του όπλου στα δύο περιστατικά και στη συνέχεια από ίχνη και ευρήματα στο σακίδιο που έμεινε πίσω στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, ταυτοποιήθηκαν τα δύο πρόσωπα που προσήχθησαν μαζί με τον παρουσιαστή και τα οποία έχουν ποινικό παρελθόν σε υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών έχουν βρει σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τον έναν από τους δύο ποινικούς. Αυτό που προσπαθούν σε πρώτη φάση να διαπιστώσουν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι το εάν η επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή ήταν σκηνοθετημένη και αναβλήθηκε λόγω του περιστατικού με την ομάδα ΔΙΑΣ, χωρίς όμως να μπορούν να εξηγήσουν το γιατί οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν το ίδιο όπλο που είχε αφήσει ίχνη!

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι του Φουρθιώτη
Υπενθυμίζεται ότι «φύλλο και φτερό» έκαναν οι αστυνομικοί το σπίτι και το γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μαζί με δύο ακόμη άτομα.

Ο γνωστός παρουσιαστής πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο της προανάκρισης για τις δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιό τους και την υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στης ομάδας ΔΙΑΣ από αγνώστους, κοντά στο σπίτι του Φουρθιώτη, διαπιστώνοντας τελικά ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ίδιο.
Μαζί με τον παρουσιαστή, στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται και δύο άτομα, τα οποία φέρεται να είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στο σπίτι του, ενώ ερευνάται ποια είναι η σχέση μεταξύ τους.
Τα δύο αυτά άτομα είναι γνωστά στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με υποθέσεις παροχής προστασίας, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους εξετάζοντας γενετικό υλικό σε σακίδιο, το οποίο φέρεται να τους έπεσε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου με τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.
Και ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (27/04) έξω από το σπίτι του παρουσιαστή, αλλά και τριγύρω, σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του.
Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Documento" Κώστας Βαξεβάνης, είχε καταγγείλει πως ένας άνδρας τον προειδοποίησε για "συμβόλαιο θανάτου" σε βάρος του.

«Το άτομο αυτό είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα μας, αναζητούσε στην "πιάτσα" κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι' αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα» είχε υπογραμμίσει ο Κ. Βαξεβάνης.
πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template