Η Ελληνική Λύση ζητεί από την κυβέρνηση να ριχθεί φως στα οικονομικά της ΜΚΟ «Ellinika Hoaxes»

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων της ΜΚΟ «Ellinika Hoaxes», θέτει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με ερώτημα που έθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Α.Σκέρτσο.


Στην ερώτηση αφού παρατίθεται η ανεξέλεγκτη δράση της ΜΚΟ σε βάρος πολιτών, πολιτικών, ιστοσελίδων κλπ. και η οικονομική ζημία που τους προκαλεί η λογοκρισία που ασκεί η ΜΚΟ εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση του Facebook με το οποίο έχει συμβληθεί, ζητούνται να κατατεθούν στην Βουλή από τους προαναφερθέντες υπουργού τα εξής στοιχεία:

1) Η νομιμότητα, το πεδίο δράσης και η πηγή εσόδων της ΜΚΟ. στην οποία ανήκουν τα «Ellinika Hoaxes»

2) Ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στα προαναφερόμενα προβλήματα και δη στην απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης και πολιτικού λόγου,

3) Τι είδους σύμβαση έχει με την εταιρεία του «Facebook η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

4) Φορολογείται η άνω ΜΚΟ στην Ελλάδα για τα έσοδα που εμφανίζει από την σύμβαση με την εταιρεία του «facebook»;


Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Α.Μυλωνάκη στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:


1) Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

2) Υπουργό Δικαιοσύνης


3) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

4) Υπουργό Οικονομικών

5) Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ (Α. Σκέρτσος)


ΘΕΜΑ: «Λογοκρισία, πρόκληση οικονομικής και πολιτικής ζημίας καθώς επίσης και προσβολή της προσωπικότητος από την ΜΚΟ «Ellinika Hoaxes»

Αξιότιμοι Υπουργοί.

Βάσει του άρθρου 14 του Συντάγματος «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Επίσης, η άσκηση της ελευθερίας έκφρασης που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 16 του Συντάγματος και το άρθρο 8 ΕΣΔΑ.

Είναι παγκοίνως γνωστό δε, ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατικής κοινωνίας και έναν από τους βασικούς όρους για την προοδό της και την ολοκλήρωση του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι η υπ' αριθμ. 1808/2018 Οδηγία (Ν. 4779/2021) προστατεύει την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο, «η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατικού συστήματος.

Όλα τα παραπάνω όπως επίσης, οι νόμοι και κανόνες περί του χαρακτήρα φέρεται να παραβιάζονται κατάφορα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (και των θυγατρικών πλατφορμών της, όπως είναι το «Instagram»).

Ως απόρροια αυτού του γεγονότος, είναι η δημιουργία ενός κλίματος λογοκρισίας, αθέμιτου ανταγωνισμού και υπονόμευσης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας «Facebook» φέρεται να έχει αναθέσει στην ΜΚΟ “Ellinika Hoaxes", πριν από τις εκλογές του 2019, τον «έλεγχο εγκυρότητας» της ελληνικής ειδησεογραφίας (facτ checking).

Δυστυχώς, η εν λόγω ΜΚΟ ως υπεύθυνη, μετά από τη διετή δράση της προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία σε ιστότοπους, σε φυσικά πρόσωπα , σε πολιτικούς και σε πολιτικά κόμματα των οποίων οι δημοσιεύσεις δεν συνάδουν και δεν ταυτίζονται με τις απαιτήσεις της και την ιδεολογία της.

Συγκεκριμένα προβάλλει ως «ψευδείς» τις ειδήσεις που κείνται αντίθετα των ιδεολογιών της, ως απαγορευμένες έννοιες φράσεις και απόψεις αντίθετα των ιδεολογιών της, ως απαγορευμένες έννοιες, φράσεις, και απόψεις, στηριζόμενη πιθανόν στη σύμβαση της με την εταιρεία της πλατφόρμας του «Facebook».

Έτσι, με τον αποδιδόμενο χαρακτηρισμό ως «ψευδής» , ή ως απαγορευμένη ,άμεσα παύει η αναδημοσίευση της είδησης, απορρίπτεται το περιεχόμενο των ειδήσεων στην πλατφόρμα ειδήσεων, κατεβαίνει η άποψη και τιμωρείται τις περισσότερες φορές ο χρήστης με ποινές αποκλεισμού, όσων ημερών ή και μηνών θέλει η συγκεκριμένη ΜΚΟ από το «Facebook».

Ως εκ τούτου, προκαλείται τεράστια οικονομική ζημιά στους ιστοτόπους αφού μειώνεται η επισκεψιμότητα, θίγοντας τη προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της εταιρείας χωρίς να δίνει σε κανέναν απολύτως λόγο.

Πρόβλημα φέρεται να αντιμετωπίζουν και οι προσωπικές σελίδες πολιτικών και κοινοβουλευτικών προσώπων ακόμα και πολιτικών αρχηγών, στην πλατφόρμα του «Facebook», καθώς η απαγόρευση ανάρτησης τους ή ακόμα και η επιβολή παύσης λειτουργίας της σελίδας του, λόγω ανάρτησης απόψεων και θέσεων που ήδη έχουν συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων αλλά όμως αντιβαίνει ή δεν συνάδει με την πολιτική τις απόψεις και την ιδεολογία της υπεύθυνης ΜΚΟ για τον έλεγχο εγκυρότητας. προσβάλλοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, μειώνοντας τον δημοκρατικό διάλογο και περιορίζοντας την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Παραμερίζει δε, τα συνταγματικώς υπεύθυνα κρατικά όργανα για τον έλεγχο περιεχομένου και αλήθειας κάθε είδησης.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1) Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα, το πεδίο δράσης και η πηγή εσόδων της ΜΚΟ. στην οποία ανήκουν τα «Ellinika Hoaxes»

2) Ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στα προαναφερόμενα προβλήματα και δη στην απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης και πολιτικού λόγου,

3) Τι είδους σύμβαση έχει με την εταιρεία του «Facebook η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

4) Φορολογείται η άνω ΜΚΟ στην Ελλάδα για τα έσοδα που εμφανίζει από την σύμβαση με την εταιρεία του «facebook»

Ο ερωτών Βουλευτής Αντώνιος Μυλωνάκης
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template