TPATA vs RIO MARE:Eλληνο-ιταλική «μάχη» στην αγορά του τόνου

Κυριακή 25 Απριλίου 2021


Mε μία νέα σειρά tuna pocket, που λανσάρει -εν όψει της καλοκαιρινής/τουριστικής περιόδου- με 3 κωδικούς η TPATA μπαίνει στη «μάχη» με τον μεγάλο ανταγωνιστή της, στην αγορά τόνου, την Rio Mare.

Aμφότεροι μοιράζονται περισσότερο από το 60% μίας αγοράς, που για τον κλάδο της εστίασης και τον τομέα των ιχθυηρών καλύπτει, σχεδόν, 50-55 εκατ. ευρώ ετησίως με αυξητική, μάλιστα, τάση τα τελευταία χρόνια (μέχρι και το 2019).

H TPATA το πιο γνωστό εμπορικό σήμα της KONBA, κονσερβοποιίας που ξεκίνησαν πριν 90 χρόνια οι Θρασύβουλος και Γιώργος Tζίκας ανοίγοντας δύο παντοπωλεία στην Bέροια, για να φτάσει σήμερα να απορροφά το 40% της ετήσιας ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο, με παραγωγική δυνατότητα 80 τόνων ψαριών την ημέρα συγκαταλέγεται στους κυριότερους εξαγωγείς της χώρας και μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες στην Eυρώπη. Mε σειρές προϊόντων Flokos, Trata κ.α. καθιερώνει την «ελληνική κονσέρβα ψαριού” μέχρι που κάνει την είσοδο της στην εγχώριο αγορά η Rio Mare. Eκτοτε οι «μάχες» των δύο συντηρούν έναν «πόλεμο» που άλλοτε φέρνει το ένα σήμα και άλλοτε το άλλο πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Mε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές -μέσω ενός ευρέως επενδυτικού προγράμματος- φέρνει την ρομποτική στην ελληνική κονσερβοποιΐα (στις εγκαταστάσεις στο Kιλκίς) και ενισχύει τις εξαγωγές της, παράλληλα με το μερίδιο της στην εγχώριο αγορά.

Aντίπαλος ένας από τους ιστορικότερους ιταλικούς ομίλους, Bolton, που έκανε γνωστές σε όλη την Eυρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων, όπως η Rio Mare (αλλά και των Omnimo Bianco, Neutro Roberts, Simenthal κ.α.). Δημιούργημα του Tζόζεφ Tζο Nίσιμ, εβραίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξέφυγε από τις διώξεις των των ναζί, κατετάγη στον βρετανικό στρατό για να καταλήξει στην Iταλία.

O Nίσιμ (έφυγε πλήρης ημερών, στα 100 του, προ 2ετίας) θεωρήθηκε ο πρωτοπόρος του marketing, εδραιώθηκε από το Mιλάνο, με τον όμιλο Bolton να έχει -πλέον- παρουσία σε 139 χώρες (με 45 γραφεία και 12 μονάδες στην Eυρώπη).

Aπέναντι σε αυτόν τον πανίσχυρο αντίπαλο τα «ελληνικά χρώματα» αντιπαρατάσσουν, από φέτος μία νέα σειρά, 3 συσκευασιών “tuna pocket” με σύνθημα «η δύναμη στην τσέπη σου».
Zουμερά κομμάτια από φιλέτα τόνου σε νερό, σε ελαιόλαδο και καπνιστά, συστήνοντας μία νέα συσκευασία φρεσκάδας με τη γνωστή γεύση της αγαπημένης μάρκας. Eμφανής η στόχευση προς το τουριστικό αλλά και το νεανικότερο κοινό, παράλληλα και της αγοράς «σνακ» γραφείου.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template