Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε ο χρυσός

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα κατέγραψε την Παρασκευή ο χρυσός, συμπληρώνοντας παράλληλα και τη δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα του, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.


Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υπό πίεση στις αρχές της εβδομάδας καθώς η άνοδος του πληθωρισμού οδήγησε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων και ενίσχυσε το δολάριο, στρέφοντας τους επενδυτές στα ανταγωνιστικά του χρυσού "ασφαλή καταφύγια".

Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή αναμένεται να είναι παροδική φαίνεται να άμβλυνε κάπως τους φόβους των επενδυτών, δίνοντας στον χρυσό τη δυνατότητα να κλείσει με ήπια κέρδη την Πέμπτη και να συνεχίσει ανοδικά και την Παρασκευή.

Τα στοιχεία δε που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έδωσαν επιπλέον ώθηση στην τιμή του μετάλλου, καθώς έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία έχει δρόμο ακόμη μπροστά της μέχρι να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο, παρά τις εκτιμήσεις για άνοδο κατά 0,8% και μετά το άλμα κατά 10,7% που σημείωσαν τον Μάρτιο.

"Πρόκειται για μια ακόμη έκθεση που αμβλύνει τις εκτιμήσεις πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συσφίξει τη νομισματική πολιτικής σύντομα", σημειώνει ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco.com.

Έτσι, την Παρασκευή το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 14,10 δολάρια ή 0,8% και έκλεισε στα 1.838,10 δολάρια η ουγγιά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου από τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Σε εβδομαδιαία βάση ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,4%.

Ανοδικά έκλεισε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να προσθέτει σήμερα 31 σεντς ή 1,1% και να ολοκληρώνει την ημέρα στα 27,37 δολάρια η ουγγιά, με τα κέρδη του σε επίπεδο εβδομάδας να διαμορφώνονται σε 0,4%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 0,8% και τερμάτισε στα 4,65 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 2%.

Αντίθετα, το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα κέρδισε 1,4% και έκλεισε στα 1.222,80 δολάρια η ουγγιά, περιοριζοντας τις απώλειές του για την εβδομάδα στο 2,5% περίπου, ενώ αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου, που ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,1% στα 2.894,60 δολάρια η ουγγιά, αλλά έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1% περίπου. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template