Coaching για μια θέση στο Yale – Η επιχείρηση που χρεώνει $35.000 δολάρια ανά πελάτη

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Χαφίζ Λακάνι είχε την ευκαιρία να σπουδάσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Αφού αποφοίτησε από το Yale, εργάστηκε στη Wall Street. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε πως μια τέτοια καριέρα δεν του ταίριαζε και τα παράτησε. Αποφάσισε, τότε να κυνηγήσει το όνειρό του και να ασχοληθεί με αυτό που πάντα ήθελε – τη διδασκαλία.

Εδώ και 8 χρόνια, ο 38χρονος λειτουργεί τη δική του συμβουλευτική εταιρεία, τη Lakhani Coaching. Βοηθάει μαθητές να αποκτήσουν μια θέση στο πανεπιστήμιο των ονείρων τους. Έχει επίσης, ιδρύσει το Lakhani Scholars, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στόχο έχει τη διεύρυνση των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων μαθητών και αποφοίτων για επιτυχημένη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Κάθε χρόνο οικογένειες από όλο τον κόσμο, ξοδεύουν κατά μέσο όρο 35.000 δολάρια στην εταιρεία του με την ελπίδα τα παιδιά τους να εξασφαλίσουν μία θέση σε ένα Ivy League πανεπιστήμιο (Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia και University of Pennsylvania). Η Lakhani Coaching συνεργάζεται με περίπου 100 από τους πλουσιότερους εφήβους στον κόσμου.

Ο Λακάνι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του μπροστά από έναν υπολογιστή κάνοντας εξ αποστάσεως μαθήματα αλλά και δεκάδες ραντεβού με νέους πελάτες που επιθυμούν να λάβουν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει. Περίπου το 1/3 των πελατών του ζουν εκτός Αμερικής οπότε για τον 38χρονο, τα διαδικτυακά meetings ήταν μέρος της καθημερινότητάς του πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο BusinessInsider, οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ιδίως στην αρχή αλλά «πιστεύω πως το 90% της συνομιλίας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με το μαθητή. Τα παιδιά διεκδικούν μια θέση στο πανεπιστήμιο και όχι οι γονείς τους.» αναφέρει μεταξύ των άλλων.

Ακόμη, πολλές είναι οι φορές που ο Λακάνι έρχεται αντιμέτωπος με οικογένειες που έχουν την οικονομική ευχέρεια και μπορούν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας ακόμη και αθέμιτα μέσα. «Μέρος της δουλειάς μου είναι να τους κάνουν να καταλάβουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία αυτή αξιοκρατικά. Δεν είναι πάντοτε εύκολο».

Όμως, δεν είναι μόνοι οι βαθμοί που μετράνε. Σε κάθε συνάντηση με νέους πελάτες ο Λακάνι εξηγεί στους γονείς πόσο σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση και στο χαρακτήρα και στην ανάπτυξη άλλων δεξιοτήτων των παιδιών. «Αν απομένει μία μόνο θέση σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια ποιο θα είναι το κάτι παραπάνω που θα κάνει το παιδί σας να ξεχωρίσει και αξίζει εκείνη την τελευταία θέση;»

Καθώς η επιχείρηση του σημειώνει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Ο Λακάνι πλέον αναλαμβάνει και προπτυχιακούς φοιτητές που αναζητούν το κατάλληλο μεταπτυχιακό. Η προετοιμασία των υποψηφίων MBA αντιπροσωπεύει τώρα το 15 έως 20% της επιχείρησής του. 

Σήμερα, έχει τόσα πολλά ραντεβού που δεν δουλεύει μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα. 
Όμως, προσπαθεί να τα έχει τελειώσει όλα μέχρι το απόγευμα για να αφιερώσει το υπόλοιπο μέρος της ημέρας του στην οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template