Δολοφονία Γιώργου Καραϊβαζ-Αυτές οι εκτελέσεις έχουν... ασυλία συλλήψεων.Το ξέρουν καλά όσοι δίνουν την εντολή

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Του Άρη Σπίνου
Όταν υπάρχουν νεκροί τα μασημένα λόγια είναι περιττά. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε λόγω της ιδιότητας του.Ένας ρεπόρτερ που δυστυχώς είχε περάσει την κόκκινη γραμμή και είχε επαφές που δεν έπρεπε να έχει. 

Η εμπλοκή του είτε ως μάρτυρας είτε ως ύποπτος είτε ως εν δυνάμει κατηγορούμενος σε δικογραφίες του σκληρού οργανωμένου εγκλήματος είναι προφανές ότι αποτέλεσαν την αιτία για το πάτημα της σκανδάλης και έδωσαν την εντολή στους εκτελεστές του. Φυσικά είναι ανόητοι όσοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται να συλληφθούν. Αυτές οι εκτελέσεις έχουν... ασυλία συλλήψεων. Το ξέρουν πολύ καλά όσοι δίνουν την εντολή και όσοι αναλαμβάνουν το συμβόλαιο. 

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δυστυχώς για εκείνον, έκανε πολλά και περίεργα παιχνίδια στο “γήπεδο” του οργανωμένου εγκλήματος και της “χειρουργικής” εξουδετέρωσης αλλά και προώθησης συγκεκριμένων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ από την εποχή υπουργίας του Γιώργου Βουλγαράκη όπου ο ίδιος υπηρετούσε στο Υπουργείο Δημοσίας τάξεως ως έμπιστος σύμβουλος τύπου με αρμοδιότητες πέρα των καθηκόντων του, μέχρι σήμερα όπου είχε “ανοιχτό πόλεμο” με συνεχή ρεπορτάζ σε βάρος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου. 

Στα ίδια ρεπορτάζ όλως περιέργως εκθείαζε το γενικό γραμματέα του Υπουργείου και πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Τσουβάλα. Ίσως αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία το πόσο περήφανος ένιωθε όταν έγραψε δημόσια ότι ήταν προσωπικός του φίλος ο Αρχινονός, με πολύ σοβαρές ποινικές εμπλοκές και δολοφονημένος πριν λίγους μήνες, Καπετανάκης. Ίσως το έκανε γιατί γνώριζε ότι μετά τη δολοφονία του λεγόμενου καπέ, θα διέρεε, όπως και έγινε, η κατάθεση που είχε δώσει ως μάρτυρας υπερασπίσεως του Καπετανάκη στο δικαστήριο. Τότε είχε πει, όπως προκύπτει από επίσημα δικόγραφα, ότι η ασφάλεια είχε κάνει σκευωρία σε βάρος του φίλου του και ότι είναι αθώος. 

Περίεργη θέση δημοσιογραφική, είχε λάβει και μετά τη δολοφονία του Παπαχρήστου. Όπως είχε γράψει θεωρούσε ότι ο Παπαχρήστος έπαιζε συγκεκριμένα παιχνίδια κατόπιν εντολής μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, που κατά περίεργο τρόπο έχει διαρκή πόλεμο με την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν ο ίδιος. 
Ο Γιώργος Καραϊβάζ μέχρι σήμερα είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης κακουργημάτων σε μία πολύ σοβαρή δικογραφία που είναι σε εξέλιξη και αφορούσε δεκάδες επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μου φέρονται να έπαιρναν μεροκάματο, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον επίσης δολοφονημένο Δημήτρη Μάλαμα για την προστασία οίκων ανοχής και παράνομων λεσχών, όπου ο Μάλαμας φερόταν ως ο ταμίας του υποκόσμου. 

Πάλι ο Καραϊβάζ ένιωσε την ανάγκη να πει δημόσια ότι και ο Μάλαμας ήταν προσωπικός του φίλος. Ίσως πάλι γνώριζε ότι ήταν θέμα ωρών μετά την εξάρθρωση των επίορκων, να βγουν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες που είχε καταγράψει η ΕΥΠ μεταξύ των μελών του κυκλώματος όπου φαινόταν ότι και ο ίδιος ο δημοσιογράφος έπαιρνε χρήματα από το Μάλαμα για να του κάνει διάφορες εξυπηρετήσεις! 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που επικοινώνησε το edolio5 και υπηρετούσαν στο παρελθόν σε νευραλγικές θέσεις θυμούνται τις κατά καιρούς “παρεμβάσεις” του δημοσιογράφου προκειμένου να πάρουν δυσμενείς μεταθέσεις ή να υπηρετήσουν σε ευνοϊκές ευαίσθητες καρέκλες διάφοροι αξιωματικοί. 

Ο Γιώργος Καραϊβάζ λόγω της εμπλοκής του και της φιλίας του με δολοφονημένους αρχηγούς του υποκόσμου, αποτελούσε απειλή για όσους είχαν μείνει στο απυρόβλητο των σχέσεων που είχαν με αυτούς. 
Γνώριζε για ραντεβού, επαφές και εντολές. Κάνεις από αυτούς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι προκειμένου να υπερασπίση τον εαυτό του στην κατηγορία της ένταξης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης δεν θα κελαηδούσε… παράφωνα. Ένα είναι σίγουρο. Η εντολή για τη δολοφονία Καραϊβάζ δόθηκε από πολύ ψηλά. 
Πλήρωσε την “συμπεριφορά” του απέναντι σε φίλους και εχθρούς. Ίσως εκμεταλλεύτηκε περισσότερο την επαγγελματική ιδιότητα της συζύγου του ως επιχειρησιακής υπαλλήλου της Ε.Υ.Π. προς όφελος του ίδιου και των …. φίλων και εχθρών του
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template